ארוחת בוקר (צילום: דן-יה שוורץ)
חביתה וסלט. יודעים להכין כאלה?|צילום: דן-יה שוורץ

יהיה מי שירים גבה. מתכון לחביתה? לא הגזמנו? עכשיו תנסו להיזכר: כמה פעמים שמעתם את המשפט "כשהכרנו הוא לא ידע להכין אפילו חביתה"? רוצה לומר – יש מספיק אנשים שלא יודעים. להכין חביתה זה באמת די פשוט, אבל בכל זאת יש כמה דברים שכדאי לדעת בשביל להצליח. קודם כל – המחבת. ציידו את עצמכם במחבת עם ציפוי מונע הידבקות (נון-סטיק). קיימים סוגים שונים, מחומרים ואיכויות שונות ובמחירים שונים. גם מחבת זולה תעבוד, אבל תצטרכו להחליף אותה די מהר. התאימו למחבת גם תרווד וכף/מזלג מחומר שאינו שורט. חבל שתשקיעו במחבת ואז תהרסו אותה עם מזלג.

ועכשיו לביצים. חביתה היא אחד המאכלים היחידים שבהם באמת מרגישים הבדל בין ביצים רגילות לביצים אורגניות. לא הבדל עצום, אבל אין ספק שמהביצים האורגניות תקבלו חביתה יותר טעימה. חמאה או שמן? ברור שחמאה. חביתה היא מנה פשוטה עם מעט חומרי גלם, אז שיהיו הכי טובים. כן, אפשר גם עם שמן, אבל תנסו לפחות פעם אחת עם חמאה כדי שתדעו אחר כך מה אתם מפסידים.

במתכון שלנו יש גם כף חלב. החלב מעשיר את טעם החביתה, מעניק לה אווריריות וצבע נהדר ועוזר בהשגת אחידות בטריפת הביצה. אפשר לוותר או להחליף בכף מים, אך התוצאה תהיה מעט שונה.

החומרים:
2 ביצים
1 כף חלב
1/4 כפית מלח
כף חמאה (או 2 כפות שמן)

חביתה 1 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
בשביל חביתה כהלכתה, זה כל מה שצריך|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. טורפים היטב את הביצים עם החלב והמלח בקערית (אפשר במזלג או במטרפה).

2. מחממים חמאה (או שמן) במחבת על להבה בינונית-גדולה. מחממים עד שהחמאה נמסה כמעט לחלוטין (בשמן – מחממים כדקה).

חביתה 2 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
החמאה ממתינה בסבלנות|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

3. כשרואים שהחמאה ממש עוד רגע נעלמת, יוצקים פנימה את הביצה הטרופה. לא אמור להיווצר בעבוע חזק מאוד. קצות החביתה אמורים להתחיל להיקרש תוך שתיים-שלוש שניות. אם יש פעילות יתר במחבת – הנמיכו מיד את האש.

חביתה 3 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
הקצוות כבר נקרשו|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

4. כדי לזרז את התהליך, על מנת שלא תקבלו חביתה שרופה מלמטה אך נוזלית מלמעלה, ניתן לגרור את שולי החביתה אל המרכז בעזרת כף עץ, להטות את המחבת ולאפשר לביצה החיה למלא את החלל שנוצר.

חביתה 4 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
עזרו לביצה החיה להגיע למחבת|צילום: אסתי רותם, mako אוכל
חביתה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
אההה, עכשיו יותר טוב|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

5. כשהחלק העליון של החביתה נראה קרוש אך עדיין רטוב, מרימים מעט את שולי החביתה, מכניסים תרווד או כלי רחב ושטוח אחר אל מתחת לחביתה ובתנועה אחת בטוחה – הופכים את החביתה.

חביתה 6 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
כך תבצעו את ההפיכה המושלמת|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

6. מחכים בין עשר שניות (לחביתה רטובה) לחצי דקה (לחביתה יבשה) ומחליקים את החביתה לצלחת.

חביתה מוכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
אחחח, איזה יפיופה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

למיטיבי לכת: אפשר להוסיף לחביתה גבינות (בולגרית, צהובה, ריקוטה), ירקות (בצל קצוץ, פלפל, תירס, פטריות), עשבי תיבול ועלים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, תרד, מנגולד) וכל שילוב ביניהם. אפשר לעשות את זה בשלב הטריפה או לפזר על גבי החביתה אחרי מזיגת הביצה למחבת.