אוסובוקו בקר וירקות שורש
האיטלקים נשבעים בתבשיל הזה, העשיר והמנחם, שמבלה לפחות שעתיים על האש. רוצים להבין למה? הנה ההזדמנות שלכם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
2 נתחים של אוסו בוקו (תתייעצו עם הקצב)
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית גרגירי כוסברה כתושים
3 כפות שמן זית
2 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות עבות
כרישה, שטופה וחתוכה ל-5
5 בצלים קטנים, קלופים (שלמים)
בצל בינוני, פרוס לרצועות
ראש שום (שלם, לא מקולף)
כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס ציר בקר
כוס יין אדום חצי יבש
כף אבקת מרק בצל
5 תפוחי אדמה קטנטנים, קלופים
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הבשר במלח, פלפל וזרעי כוסברה ומטגנים בשמן זית בסיר עמוק כ-3 דקות מכל צד.
2 מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה. מטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
3 מחזירים את הבשר לסיר ומסדרים כך שהירקות יהיו מונחים סביבו. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה וציר בקר ומערבבים.
4 מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מבשלים כ-10 דקות עם כיסוי חלקי.
5 מוסיפים את אבקת המרק ו-2.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כשעה ורבע. מוסיפים את תפוחי האדמה האדמה, הבזיליקום ועוד קצת מים (בין חצי כוס לכוס, לפי הצורך) ומבשלים כ-40 דקות נוספות.
6 מוודאים שהבשר רך (נועצים בו מזלג) ושהרוטב מצומצם מספיק, ומגישים חם.
לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל