אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אוסובוקו בקר וירקות שורש

האיטלקים נשבעים בתבשיל הזה, העשיר והמנחם, שמבלה לפחות שעתיים על האש. רוצים להבין למה? הנה ההזדמנות שלכם

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 04/12/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 נתחים של אוסו בוקו (תתייעצו עם הקצב)

מלח

פלפל שחור גרוס

כפית גרגירי כוסברה כתושים

3 כפות שמן זית

2 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות עבות

כרישה, שטופה וחתוכה ל-5

5 בצלים קטנים, קלופים (שלמים)

בצל בינוני, פרוס לרצועות

ראש שום (שלם, לא מקולף)

כפית פפריקה מתוקה

חצי כוס ציר בקר

כוס יין אדום חצי יבש

כף אבקת מרק בצל

5 תפוחי אדמה קטנטנים, קלופים

רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הבשר במלח, פלפל וזרעי כוסברה ומטגנים בשמן זית בסיר עמוק כ-3 דקות מכל צד.

2 מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה. מטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.

3 מחזירים את הבשר לסיר ומסדרים כך שהירקות יהיו מונחים סביבו. מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה וציר בקר ומערבבים.

4 מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מבשלים כ-10 דקות עם כיסוי חלקי.

5 מוסיפים את אבקת המרק ו-2.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כשעה ורבע. מוסיפים את תפוחי האדמה האדמה, הבזיליקום ועוד קצת מים (בין חצי כוס לכוס, לפי הצורך) ומבשלים כ-40 דקות נוספות.

6 מוודאים שהבשר רך (נועצים בו מזלג) ושהרוטב מצומצם מספיק, ומגישים חם.

לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו מג'דרה
>> והנה קינוח-על בשם קרמבו אוראו