אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, מבשלים ואופים עם רון יוחננוב

קובה פטנט

רון יוחננוב חלק איתנו את השיטה שלו להכנת קובה מושלמות בלי בצק ובלי גלגולים, ואנחנו כרגיל עפנו. קובה סלק בשבת? עכשיו זה באמת קטן עלינו!

רון יוחננוב | מבשלים ואופים עם רון יוחננוב | פורסם 11/01/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 225 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבשר (לכ-25 קובות בגודל בינוני):

500 גרם בשר טחון

בצל גדול, קצוץ דק דק

כפית מלח

כפית סוכר 

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

2 ביצים

חצי כוס סולת

כפית תבלין ראס אל חנות או בהרט

פלפל שחור

לציפוי:

2 ביצים

קורט מלח

2 כוסות סולת

אופן ההכנה:

1 מכינים את תערובת הבשר למילוי: מערבבים בקערה את הבצל הקצוץ עם המלח והסוכר. סוחטים היטב עם הידיים עד שהבצל ייכבש מעט.

2 מוסיפים את הבשר ואת שאר המרכיבים ולשים לקבלת תערובת אחידה.

3 יוצרים קציצות במשקל 25 גרם כל אחת.

4 לציפוי: טורפים היטב בקערה את הביצים עם המלח. המלח שובר המרקם של הביצים והופך אותם לנוזליות (לא להוסיף מים!), וגם מנטרל את הריח.

5 שמים את הסולת בקערה.

6 טובלים כל קציצה בביצה, בסולת ואז שוב בביצה ושוב בסולת (שתי טבילות בסך הכל).

7 זורקים את הקובות לתוך מרק רותח (אין צורך לקרר או להקפיא קודם), מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. אפשר להכין עם כל מרק שרוצים (ואם אתם בעניין של מרק קובה סלק, הנה המתכון של רון).

למתכון המקורי בבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

בתיאבון!