עוגיות זכוכית
מכירים עוגיות זכוכית? נו, עוגיות החמאה היפות האלה, עם הוויטראז'ים הצבעוניים. אם הייתם יודעים כמה קל וכיף להכין אותן בבית, כבר מזמן הייתם במטבח עם הילדים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
350 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה
100 גרם אבקת סוכר
מחית וניל או תמצית וניל
כ-200 גרם סוכריות זכוכית צבעוניות
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, החמאה, הביצה, אבקת הסוכר והווניל. לשים לבצק אחיד.
2 פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים. מניחים עליו את הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף.
3 מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ ומעבירים למקפיא לחצי שעה, להתקשות.
4 מכניסים את הסוכריות לשקית ושוברים לרסיסים בעזרת פטיש (לחלופין, אפשר לעשות את זה בבלנדר או בעלי ומכתש).
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 קורצים עוגיות בכל צורה שאוהבים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 קורצים במרכז כל עוגייה עיגול קטן, כדי לעשות מקום לסוכריות. מפזרים בחור שנוצר ערימה של אבקת סוכריות.
8 אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה. מצננים לחלוטין (זהירות, זה רותח), וזוללים.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".