צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פיצה בריאה וטעימה - בלי קמח
כבר פגשנו פיצה ללא שמרים ואפילו פיצה מכרובית, אבל על הבצק הזה אנחנו שומעים בפעם הראשונה. מוכנים? את הבסיס לפיצה הזו מכינים משקדים טחונים, ביצה ושמן זית, והוא יוצא פריך, טעים להפליא ובריא פי מיליון
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 29/01/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
כוס (6 כפות או 140 גרם) קמח שקדים
2 ביצים
מעט מלח
2 כפות שמן זית
רבע כוס מים
לפיצה:
2 כפות רסק עגבניות איכותי, ללא תוספת סוכר
כף רוטב פסטו מוכן, ללא תוספת סוכר
גבינת מוצרלה או כל גבינה שאוהבים, מגורדת
תוספות - איזה שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה ונוזלית).
3 מורחים את הבלילה בצורת עיגול או מלבן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושולחים לתנור ל-5 דקות, לחצי אפייה.
4 מוציאים, מורחים רסק עגבניות ופסטו, מפזרים גבינה מגוררת ותוספות, אם רוצים.
5 מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד הזהבה.
* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב. כאן אפשר לראות אותו מכין את הפיצה.