פאדג' שוקולד במיקרו
כמה אנחנו אוהבים מתכוני פטנט, כמו את החיים עצמם. הפעם אנחנו מגייסים את המיקרו לעזור לנו בהכנת קוביות מטריפות של פאדג' שוקולד - עם או בלי תוספות - שידרשו מכם בערך כלום וייתנו בתמורה עולם ומלואו
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו לפחות, במטבעות או שבור לקוביות
קופסת חלב מרוכז
60 גרם חמאה
הצעות לתוספות:
2 כפות גדושות ממרח נוטלה ו-100 גרם אגוזי לוז קלויים, עדיף מלוחים
מיקס צימוקים, חמוציות ואגוזי מלך
2 כפות גדושות ממרח לוטוס ו/או 100 גרם קורנפלקס
100 גרם אגוזים קלויים מאיזה סוג שאוהבים
אופן ההכנה:
1 שמים את השוקולד והחמאה בקערה שמתאימה למיקרו ושופכים עליהם את החלב המרוכז.
2 מחממים 30 שניות, מערבבים וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה.
3 לגרסה ללא תוספות: מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 20*20 מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד (כדי להקל על החילוץ), ושולחים למקרר לשעתיים, להתייצבות; לגרסה עם תוספות: מערבבים את התוספות שרוצים בזריזות לתוך התערובת (לפני שהיא תספיק להתקשות), מעבירים לתבנית של 30*20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמדושולחים לקירור לשעתיים.
4 חותכים לקוביות ומגישים.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".