אסאדו בתנור עם טריק
אנחנו חובבים קיצורי דרך, במיוחד כאלה שחוסכים לנו כלי מלוכלך. כאן פשוט שמים מלא דברים טובים בתוך שקית אפייה, כמה דקות של עבודה, עוד שעתיים בתנור, ויש לכם אסאדו נימוח ועסיסי כמו בארגנטינה. על לא דבר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שקית קוקי לצלייה
2 שדרות אסאדו (עם או בלי עצם) או 1 קילו בשר שפונדרה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מעט שום יבש גרוס
2 תפוחי אדמה
1 בטטה
1 דלורית
8-10 שיני שום
ענף עלי רוזמרין טריים
ענף עלי תימין טריים
ענף עלי מרווה טריים
3-4 כפות סילאן
3-4 כפות שמן זית
שלושת רבעי כוס מים או יין אדום
אופן ההכנה:
** המתכון תוקן ונערך מחדש בנובמבר 2025 **
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכניסים לשקית האפייה את הבשר והתבלינים.


3 מוסיפים לשקית את הירקות, שיני השום ועשבי התיבול.
4 מוסיפים לשקית את הנוזלים: סילאן, שמן זית ומים/יין.


5 משחררים קצת אוויר מהשקית (שימו לב – לא מחוררים את השקית), סוגרים אותה היטב ומערבבים.


6 מניחים את השקית על תבנית אפייה ואופים במשך שלוש שעות. נזהרים שלא תיגע בגוף החימום.
7 מוציאים את הבשר והירקות מהשקית ומגישים. בתאבון.
** אפשר לערבב את הבשר והירקות עם התבלינים בקערה, ואז להעביר לשקית אפייה ולהוסיף נוזלים.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
שאלות תשובות
אפשר להכין בסיר במקום בשקית קוקי?
בהחלט! צולים בסיר מכוסה היטב שעתיים-שלוש או עד שהבשר רך (יכול לקחת גם 4 שעות, צריך להיות סבלניים), נותנים עוד צריבה ללא כיסוי ומגישים.
אפשר להחליף את הבטטות והדלורית בירקות אחרים?
כן, אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים (אנחנו ממליצים על קולרבי וגזר).



