אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

אסאדו בתנור עם טריק

אנחנו חובבים קיצורי דרך, במיוחד כאלה שחוסכים לנו כלי מלוכלך. כאן פשוט שמים מלא דברים טובים בתוך שקית אפייה, כמה דקות של עבודה, עוד שעתיים בתנור, ויש לכם אסאדו נימוח ועסיסי כמו בארגנטינה. על לא דבר

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 27/08/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 722 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שקית קוקי לצלייה 

2 שדרות אסאדו (עם או בלי עצם) או 1 קילו בשר שפונדרה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם 

מעט שום יבש גרוס

2 תפוחי אדמה

1 בטטה

1 דלורית

8-10 שיני שום 

ענף עלי רוזמרין טריים

ענף עלי תימין טריים

ענף עלי מרווה טריים

3-4 כפות סילאן

3-4 כפות שמן זית

שלושת רבעי כוס מים או יין אדום 

אופן ההכנה:

** המתכון תוקן ונערך מחדש בנובמבר 2025 **

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכניסים לשקית האפייה את הבשר והתבלינים.

מרכיבי אסאדו עם טריק - לפני שנכנסים לשקית (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מרכיבי אסאדו עם טריק - לפני שנכנסים לשקית|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
מרכיבי אסאדו עם טריק - תיבול (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מרכיבי אסאדו עם טריק - תיבול|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מוסיפים לשקית את הירקות, שיני השום ועשבי התיבול.

4 מוסיפים לשקית את הנוזלים: סילאן, שמן זית ומים/יין.

מרכיבי אסאדו עם טריק - שמן זית (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מרכיבי אסאדו עם טריק - שמן זית|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
מרכיבי אסאדו עם טריק - סילאן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מרכיבי אסאדו עם טריק - סילאן|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5 משחררים קצת אוויר מהשקית (שימו לב – לא מחוררים את השקית), סוגרים אותה היטב ומערבבים.

מרכיבי אסאדו עם טריק - לערבב בתוך הקוקי (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מרכיבי אסאדו עם טריק - לערבב בתוך הקוקי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
מרכיבי אסאדו עם טריק - שקית קוקי (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מרכיבי אסאדו עם טריק - שקית קוקי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

6 מניחים את השקית על תבנית אפייה ואופים במשך שלוש שעות. נזהרים שלא תיגע בגוף החימום. 

7 מוציאים את הבשר והירקות מהשקית ומגישים. בתאבון.

** אפשר לערבב את הבשר והירקות עם התבלינים בקערה, ואז להעביר לשקית אפייה ולהוסיף נוזלים. 

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

שאלות תשובות

אפשר להכין בסיר במקום בשקית קוקי?

בהחלט! צולים בסיר מכוסה היטב שעתיים-שלוש או עד שהבשר רך (יכול לקחת גם 4 שעות, צריך להיות סבלניים), נותנים עוד צריבה ללא כיסוי ומגישים. 

אפשר להחליף את הבטטות והדלורית בירקות אחרים?

כן, אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים (אנחנו ממליצים על קולרבי וגזר).