צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סירות תפוחי אדמה במילוי גבינות
תפוחי אדמה ממולאים זה המתכון הכי עתיק בספר, אבל כשמכינים את החבר'ה האלה כמו שצריך - עדיין אין להם תחליף. אז קבלו אותם, עם בולגרית, שמנת חמוצה, פרמזן ואבקת מרק פטריות - ולא לוותר על העירית
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 02/08/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם
1 ביצה
2 כפות אבקת מרק פטריות
חצי חבילה עירית, קצוצה
גביע קטן של שמנת חמוצה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
מלח
פלפל שחור
ספריי שמן זית
אופן ההכנה:
1 חוצים בזהירות את תפוחי האדמה ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנם לקערה. משאירים שוליים של סנטימטר.
2 מערבבים בקערה את תוכן תפוחי האדמה עם ביצה, אבקת מרק, 2 כפות עירית קצוצה, שמנת חמוצה והגבינות. משאירים 2 כפות מהבולגרית והפרמזן בצד.
3 ממלאים כל חצי תפוח אדמה במלית ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מפזרים את הגבינות שהשארנו בצד על תפוחי האדמה, מרססים מעט שמן ואופים בחום של 200 מעלות כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים.
5 מפזרים עירית קצוצה ומגישים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל