אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

בצלים ממולאים

מתי בפעם האחרונה הפכתם את הבצל לכוכב הארוחה? יש לנו מתכון בשבילכם שעושה הרבה כבוד לבצל - עם מילוי אורז מרענן (בגלל הנענע) ומעט מתקתק (בגלל הצימוקים) ועם קיצור דרך שמרכך את הבצל ב-15 דקות בלבד

עז תלם | mako אוכל | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

4 בצלים לבנים גדולים

1 תיבולית שום פטרוזיליה

½ 1 כוסות אורז בסמטי

עגבנייה, קצוצה דק

עלים מ-1/2 צרור נענע, קצוצים דק

3 כפות צימוקים קטנים או חמוציות מיובשות

2-3 כפות סילאן

מיץ לימון

מלח

סוכר

פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 חורצים את הבצלים לאורכם עד לליבה (לא מסירים את השורש). שמים במיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 15 דקות או עד שהם מתרככים לחלוטין (אפשר גם להרתיח בסיר מלא במים במשך 40 דקות). נותנים להם להתקרר.

2 מפרידים בזהירות את השכבות (הגלדים) של הבצל. משתמשים בשכבות היפות למילוי ואת החלקים הפנימיים שאי אפשר למלא מוסיפים לתבשילים שונים.

3 מכינים את המלית: מועכים את התיבולית לאבקה. מערבבים את האורז עם התיבולית, העגבנייה הקצוצה, עלי הנענע והצימוקים.

4 פותחים את אחד הגלדים של הבצל ומניחים בפנים מעט מהמלית. מגלגלים את הבצל כך שהמלית תהיה במרכז ומהדקים.

5 את הבצלים המגולגלים מניחים בסיר רחב ושטוח. מוסיפים לסיר מעט סוכר, סילאן ומלח, מכסים במים ומבשלים בערך שעתיים וחצי על להבה נמוכה, עד שהמלית והבצלים התרככו לחלוטין. אם יש זמן, מוסיפים עוד מעט מים ומשאירים את הבצלים לבישול של ללילה שלם על פלטת שבת.

6 טועמים את הרוטב ומאזנים עם מעט מיץ לימון (לא חייבים להשתמש בכל הכמות).

7 להגשה: מניחים את הבצלים הממולאים עם הרוטב בצלחת ומזלפים מעט שמן זית מעל. 

* שימו לב: המלית מתנפחת מאוד, פי 2 מהנפח המקורי – אז מלאו בעדינות.

בקרו בבלוג של עז תלם

>> בפעם הקודמת הכנו פסטרמה עם צ'ילי מתוק