אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חזה עוף אפוי במרינדה של צ'ילי מתוק

פוחדים להסתבך עם הילדים? הנה המנה בשבילכם (ובשבילם): חזה עוף אפוי ועסיסי בציפוי מתקתק - יותר טעים מכל פסטרמה שתקנו בסופר

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 05/07/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו חזה עוף שלם לא פרוס (חוצים את הפרפר לשני חצאים)

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כף שמן זית

למרינדה:

1 כף חרדל, רצוי דיז'ון

2 כפות רוטב צ'ילי

חצי כפית פלפל שחור 

כפית שטוחה כמון (לא חובה)

2 שיני שום כתושות

1 כף סילאן

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ועוטפים את חזה העוף מכל הכיוונים. משאירים במקרר בקערה עטופה ניילון לפחות 4 שעות (או עד לילה).

2 מניחים את חזה העוף על נייר אפייה ומכסים בנייר אלומיניום, וצולים 20 דקות ב-200 מעלות.

3 מסירים את נייר האפייה. מערבבים את 3 כפות רוטב הצ'ילי עם כף שמן הזית ושופכים על העוף בעזרת כף. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות (ללא נייר האלומיניום).

4 מגישים פרוס לצד תפוחי אדמה או אורז, או פורסים דק ומכניסים לכריך.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו פה פסטה שילדים משוגעים עליה

>> והנה עוד פסטה נפלאה, הפעם בפירורי לחם