צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
חזה עוף אפוי במרינדה של צ'ילי מתוק
פוחדים להסתבך עם הילדים? הנה המנה בשבילכם (ובשבילם): חזה עוף אפוי ועסיסי בציפוי מתקתק - יותר טעים מכל פסטרמה שתקנו בסופר
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 05/07/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
קילו חזה עוף שלם לא פרוס (חוצים את הפרפר לשני חצאים)
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף שמן זית
למרינדה:
1 כף חרדל, רצוי דיז'ון
2 כפות רוטב צ'ילי
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כמון (לא חובה)
2 שיני שום כתושות
1 כף סילאן
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ועוטפים את חזה העוף מכל הכיוונים. משאירים במקרר בקערה עטופה ניילון לפחות 4 שעות (או עד לילה).
2 מניחים את חזה העוף על נייר אפייה ומכסים בנייר אלומיניום, וצולים 20 דקות ב-200 מעלות.
3 מסירים את נייר האפייה. מערבבים את 3 כפות רוטב הצ'ילי עם כף שמן הזית ושופכים על העוף בעזרת כף. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות (ללא נייר האלומיניום).
4 מגישים פרוס לצד תפוחי אדמה או אורז, או פורסים דק ומכניסים לכריך.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל