צילום׃ Joe Gough, Istock
צ'ילי קון קרנה לממהרים
חשבתם שבשביל צ'ילי קון קרנה צריך לפנות חצי יום? בדרך כלל זה נכון, אבל לא במתכון הזה: כשנעזרים בקיצורי דרך, אפשר להגיע למנה מצוינת של בשר ושעועית בפחות משלושת רבעי שעה
| קנור
| פורסם 10/02/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
500 גרם בשר בקר טחון
שמן לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
2 כפות אבקת מרק בצל
1 קופסת עגבניות משומרות (קוביות)
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
רבע כפית צ'ילי גרוס
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1 קופסת שעועית אדומה מבושלת
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2 מוסיפים את השום והבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו.
3 מוסיפים אבקת מרק בצל ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, הצ'ילי, המלח, הפלפל השחור והכמון. מערבבים ומבשלים כ-15 דקות.
5 מוסיפים את השעועית, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
* ניתן להוסיף 2 כפיות כוסברה קצוצה, להניח את התבשיל על טורטייה ולגלגל. אפשרות נוספת: להגיש על תפוח אדמה אפוי, כמו בתמונה.