צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
שגר ושכח: עוף בתנור עם צ'ילי מתוק
ארוחת ערב במינימום מאמץ ומקסימום טעם: מערבבים את חומרי הרוטב, מוסיפים את העוף ושולחים לתנור. תגידו לנו אתם, יש יותר פשוט מזה?
| mako אוכל
| פורסם 04/03/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
4 כרעיים, מחולקות לשוק וירך
ככוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון סחוט טרי
4-5 שיני שום כתושות
עשבי תיבול קצוצים - רוזמרין, תימין וכו'
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות. בינתיים שוטפים את הכרעיים ומייבשים היטב.
2 מערבבים היטב את כל המרכיבים (למעט העוף). מערבבים את העוף עם הרוטב ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, או תבנית חרס בעלת מכסה.
3 אופים מכוסה (בנייר כסף או במכסה) כשעה. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה, עד שהעוף משחים מעט.
הערות:
* אפשר אפילו לאפות שעה וחצי בסך הכל
* אפשר לערבב עם הרוטב ולהוסיף לתבנית גם תפוחי אדמה קטנים בקליפתם או גדולים וחתוכים.
* אפשר גם לאפות בשקית קוקי