אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מוקפץ צמחוני מנצח

במוקפץ שלפניכם יש ברוקולי, קישואים, פטריות ותירס - אבל זה לא באמת משנה, כי הכוכב האמיתי פה הוא הרוטב. ההמלצה שלנו: תכינו הרבה ממנו ותשמרו במקרר, כי סביר להניח שתחזרו אליו ממש מהר

עז תלם | mako אוכל | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 247 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 קישואים או זוקיני קטנים

2-3 כפות שמן

1 ראש ברוקולי קטן, מופרד לתפרחות

1 סלסילה פטריות שמפיניון או פורטובלו, פרוסות

חופן גרגרי תירס (טריים או קפואים ומופשרים)

1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק

לרוטב:

8 כפות רוטב סויה

3 כפות סילאן, דבש או סוכר חום

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות חומץ אורז

מעט ג'ינג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה:

1 שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או רוטב צ'ילי לפי הטעם.

2 חוצים את הקישואים לאורך ואז לרוחב, ומכל רבע חותכים 3-4 רצועות ארוכות ועבות (כדי שהקישוא יישאר פריך ונחמד בתום ההקפצה).

3 מחממים את השמן בסיר או במחבת גדולה, מוסיפים את הברוקולי והזוקיני ומקפיצים 2-3 דקות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה נוספת, ואז מוסיפים כ-3 כפות מים (האדים יעזרו לירקות להתרכך) ואת התירס.

4 מבשלים עוד דקה ואז מוסיפים חצי מהרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל הירקות. טועמים ומוסיפים עוד רוטב לפי הטעם. מוציאים, מפזרים את הצ'ילי ומגישים מיד.

טיפים:

* אפשר להשתמש באיזה ירקות שרוצים: פלפלים אדומים, כרובית, גזר, בצל, שעועית ירוקה ועוד.

* אם יש זמן וחשק להשקיע, מקפיצים כל ירק בנפרד ורק בסוף מאחדים עם הרוטב. זה לוקח יותר זמן אבל נותן תוצאה מדהימה.

*את הרוטב אפשר ואף רצוי להכין מראש בכמות גדולה. הוא נשמר בקירור חודש ויותר.

לבלוג של עז תלם

>> והנה בצלים ממולאים עם קיצור דרך