פאייה חזה עוף וירקות
לא תמיד יש לנו כוח להשקיע שעות בהכנת ארוחת צהריים. טוב נו, אף פעם אין לנו כוח. איזה כיף שיש את הפאייה הזאת - הפתרון המושלם לארוחה שמוכנה במהירות ועדיין מרגישה כמו משהו שחיכה לנו לילה שלם בתנור
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1/2 קילו חזה עוף, חתוך לקוביות
כפית פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
בצל סגול, חתוך לקוביות
4 שיני שום, כתושות
2 פלפלים מתוקים בשני צבעים, חתוכים לקוביות
1/2 כוס אפונה קפואה, מופשרת
פלפל צ'ילי, פרוס דק (לא חובה)
כוס אורז לבן
2 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
כפית כמון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערית את חזה העוף עם הפפריקה.
2 מחממים שמן זית בסיר גדול ושטוח ומטגנים בו את קוביות העוף והבצל. משחימים משני הצדדים, מוסיפים את השום ושאר הירקות ומטגנים כ-4 דקות.
3 ממיסים בקערה את אבקת המרק עם המים הרותחים.
4 מוסיפים לסיר את האורז, התבלינים והמים עם אבקת המרק. מנמיכים את האש ומכסים.
5 לאחר כ-20 דקות בודקים אם התאדו כל הנוזלים. אם לא, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
6 מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות נוספות. לפני ההגשה מערבבים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל