צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
תבשיל בקר ביין אדום, פירות מיובשים וערמונים
ככה אנחנו אוהבים את המנה העיקרית שלנו: תבשיל בקר ביין אדום, פירות מיובשים וערמונים ב-20 דקות במטבח ועוד שעתיים על האש. במילים אחרות: מקסימום רושם במינימום עבודה
עז תלם | mako אוכל
| פורסם 02/09/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
מרכיבים:
מעט שמן
1 ק"ג בשר בקר לצלי, למשל כתף, צלעות או צוואר, חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות יין אדום שאוהבים לשתות
כף משחת ציר בקר
7 משמשים מיובשים
7 שזיפים מיובשים, מגולענים
3-4 עלי מרווה
חופן ערמונים (קונים קלופים בוואקום)
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן בסיר בינוני. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מאפיר, בערך 4-5 דקות. מוסיפים את היין האדום ובוחשים היטב תוך גירוד התחתית של הסיר, כדי להסיר את המשקעים.
2 ממיסים את משחת הציר בכוס מים רותחים ומוסיפים לסיר יחד עם הפירות היבשים, המרווה והערמונים.
3 מוסיפים מים כמעט עד לכיסוי ומעט מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ואז מכסים ומנמיכים את האש.
4 מבשלים 2-3 שעות, עד שהבשר מתרכך והפירות היבשים מתמוססים לתבשיל ומסמיכים אותו. מערבבים מדי חצי שעה.
5 מגישים עם עלי מרווה טריים או עשבי תיבול אחרים.