אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל בקר ביין אדום, פירות מיובשים וערמונים

ככה אנחנו אוהבים את המנה העיקרית שלנו: תבשיל בקר ביין אדום, פירות מיובשים וערמונים ב-20 דקות במטבח ועוד שעתיים על האש. במילים אחרות: מקסימום רושם במינימום עבודה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 02/09/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

מרכיבים:

מעט שמן

1 ק"ג בשר בקר לצלי, למשל כתף, צלעות או צוואר, חתוך לקוביות קטנות

2 כוסות יין אדום שאוהבים לשתות

כף משחת ציר בקר

7 משמשים מיובשים

7 שזיפים מיובשים, מגולענים

3-4 עלי מרווה

חופן ערמונים (קונים קלופים בוואקום)

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט שמן בסיר בינוני. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מאפיר, בערך 4-5 דקות. מוסיפים את היין האדום ובוחשים היטב תוך גירוד התחתית של הסיר, כדי להסיר את המשקעים.

2 ממיסים את משחת הציר בכוס מים רותחים ומוסיפים לסיר יחד עם הפירות היבשים, המרווה והערמונים.

3 מוסיפים מים כמעט עד לכיסוי ומעט מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ואז מכסים ומנמיכים את האש.

4 מבשלים 2-3 שעות, עד שהבשר מתרכך והפירות היבשים מתמוססים לתבשיל ומסמיכים אותו. מערבבים מדי חצי שעה.

5 מגישים עם עלי מרווה טריים או עשבי תיבול אחרים.

לבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו עוף חגיגי וטעים עם תפוחי עץ ויין לבן

>> כל המתכונים לראש השנה