מוסקה כשרה מנצחת
מי שחושב שמוסקה היא לא מוסקה אם אין בה גבינה או רוטב בשמל, פשוט טועה טעות מרה. הנה ההוכחה: מוסקה גבוהה, עשירה ויפת תואר, שלא תרצו לשנות בה שום דבר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
תבנית עמוקה בגודל 16X22:
2 חצילים בגודל בינוני
2 כפות שמן זית
למילוי הבשר והעגבניות:
2-3 כפות שמן קנולה
500 גרם בשר טחון
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ
2-3 גבעולי סלרי (בלי העלים), פרוסים דק
4 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט סוכר
3 כפות פירורי לחם
להרכבה:
2 עגבניות יפות, פרוסות
כף פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבשר והרוטב: מטגנים את הבשר הטחון בסיר רחב על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, בערך 10 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים, הבשר מאפיר וחלק ממנו מזהיב. מוציאים.
2 מוסיפים מעט שמן לסיר ומטגנים את הבצל והסלרי על להבה בינונית עד לריכוך, בערך 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה, ואז מוסיפים את העגבניות הטריות ומחזירים פנימה את הבשר.
3 מוהלים את אבקת המרק בכוס מים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים. מדי 10 דקות פותחים את הסיר ומערבבים. טועמים ומתבלים לפי הצורך במלח ופלפל.
4 מערבבים פנימה את פירורי הלחם (שיספגו את הנוזלים של המילוי), ומניחים למילוי להתקרר.
5 מכינים את החצילים: קוטמים את הקצוות ופורסים את החצילים לאורך לעובי של קצת פחות מס"מ. צריכות להתקבל 12 פרוסות חציל. מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה, זולפים מעל שמן זית בנדיבות ואופים 20 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומשחימים מעט. מניחים להם להתקרר.
6 מרכיבים את המוסקה ואופים: מניחים 3 פרוסות חציל כך שיכסו את תחתית התבנית. מסדרים רבע מתערובת המילוי וחוזרים על הפעולות עד שמתקבלות 4 שכבות של חצילים ומילוי. מעל השכבה העליונה מניחים 6 פרוסות עגבניה יפות, ומפזרים פירורי לחם.
7 אופים ב-200 מעלות 20 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים. מגישים ביחד עם קוסקוס, פירה או אורז, שיספגו את הטעמים.
* לפסח: משתמשים בקמח מצה במקום פירורי לחם.