קציצות ברוטב צהוב
עם אורז, עם לחם, ישר מהסיר או ישר מהמקרר - הקציצות האלה פשוט מתחסלות כל כך מהר, שאם הן מספיקות להגיע מהמטבח לשולחן האוכל אנחנו מתפלאים על עצמנו. קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה ופטריות שכו-לם אוהבים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
קילו בשר בקר טחון
5 שיני שום, כתושות
ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית כמון
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית בהרט
3 כפות פירורי לחם
לרוטב:
3 כפות שמן זית
בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
כף שטוחה כורכום
כפית כמון
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות
3 כוסות מים
כוס אפונה קפואה
5 פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות עבות
אופן ההכנה:
1 לשים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורי בשר. מסדרים את הקציצות על מגש ומכניסים למקרר.
2 בינתיים מטגנים את רצועות הבצל בשמן הזית בסיר שטוח (סוטאז') כ-4 דקות. מוסיפים את התבלינים, אבקת המרק וכוס אחת של מים מתוך השלוש.
3 מחכים לרתיחה ומוסיפים את האפונה והפטריות. מערבבים היטב ומוסיפים את 2 כוסות המים הנותרות.
4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים בעדינות את הקציצות ומבשלים עם כיסוי חלקי 30-40 דקות.
5 מגישים עם אורז או פירה.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל