מרק קובה סלק
מתכון מפורט לקובה סלק בדיוק כמו שצריך, עם טיפ מיוחד למרק אדום כדם, שמייתר את הצורך ברסק עגבניות או בפפריקה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למעטפת:
500 גרם סולת חיטה
350 מ"ל מים קרים (בדיוק!)
כפית מלח
למלית:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני, קצוץ דק דק
כפית מלח
חצי כפית סוכר
חלמון מביצה אחת
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
כפית תבלין קבב, בהרט או ראס אל חנות
פלפל שחור
למרק:
3 כפות שמן
1 בצל בינוני, חתוך לרצועות
3-4 גבעולי סלרי
2 סלקים גדולים וקשים, מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
1 סלק גדול וקשה, חתוך לקוביות וטחון בבלדר עם כוס מים (זה הסוד של המרק!)
2 וחצי ליטר מים
3-4 כפות סילאן
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 המעטפת: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה (אמור להתקבל בצק רטוב, עם שלוליות). מכסים ומניחים לחצי שעה לפחות (בהמשך, אם הבצק מרגיש יבש מדי, אפשר לטפטף עליו מעט מים).
2 המילוי: מערבבים היטב את הבצל עם המלח והסוכר ומניחים לכמה דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מרטיבים את הידיים במים או בשמן ומגלגלים את התערובת לכדורים קטנים. אם השתמשתם בבשר טרי – אפשר להכניס אותם להקפאה קצרה, זה יקל על גלגול הקובות. אם השתמשתם בבשר שהיה קפוא אסור להקפיא אותו שוב.
4 מגלגלים את הקובות: קורצים כדור קטן מבצק הסולת ומשטחים על כף היד למעין פיתה קטנה ועגולה בעובי דק ככל האפשר.
5 מניחים במרכז העיגול שנוצר כף גדושה מהמלית או כדור בשר שגלגלתם מבעוד מועד, סוגרים את כף היד בעדינות כך שהבשר יישאר בתוך הבצק, מקרבים ומדביקים את הקצוות.
6 מגלגלים בין הידיים כדי שהמעטפת תהיה אחידה, ומניחים על משטח משומן. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.
7 המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, מוספים את הבצל ומטגנים להזהבה.
8 מוספים את הסלרי, קוביות הסלק, הסלק הטחון והמים ומביאים לרתיחה.
9 מכסים ומבשלים כחצי שעה, עד שהסלק מתרכך, ואז מוסיפים את הסילאן והלימון ומתבלים.
10 מכניסים את הקובות לסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-40 דקות.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".