אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

ניוקי ענק עם עגבניות שרי בתנור

למה להסתפק בניוקי קטנטנים כשאפשר לקבל ענקיים? את הניוקי הזה מתחילים בתנור, עוברים לכיריים ואז שוב חוזרים לתנור. נכון, קצת ניג'וס אבל שווה כל רגע

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 03/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לניוקי:

4 תפוחי אדמה גדולים

1/2 1 כוסות קמח

2 חלמונים

30 גרם חמאה, מומסת

2 כפות גבינת פרמזן, מגוררת דק

כף מלח

קמצוץ של אגוז מוסקט

כוס מלח גס לאפייה של תפוחי האדמה

לרוטב:

סלסילת עגבניות שרי, חצויות

1/4 כוס שמן זית

כף אבקת מרק בצל

3 שיני שום, כתושות

1/2 כוס של עלי בזיליקום או אורגנו טרי

כפית שטוחה מלח

מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום הכי גבוה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים מעל מלח גס. מניחים על המלח את תפוחי האדמה ואופים עד שהם רכים לחלוטין, כשעה. 

2 מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים בתוך קערה.

3 מוסיפים את שאר החומרים לקערה, אך שימו לב שלא יהיה מגע ישיר בין תפוחי האדמה החמים לבין החלמונים. כמו כן, כדאי בשלב הראשון לא להוסיף את כל הקמח, אלא ככוס ושליש ממנו.

4 לשים לבצק גמיש ולא דביק, אם המסה דביקה מדי, ניתן להוסיף עוד קצת קמח. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים אותו לכדורים ויוצרים גלילים עבים יחסית - יותר עבים מניוקי רגיל.

5 במקביל, מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים כף מלח. 

6 חותכים את הגלילים לחתיכות גדולות מהרגיל ומניחים על משטח מקומח, מעבירים את הניוקי לבישול במים, בנגלות. כשהם צפים מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת.

7 מעבירים את הניוקי המסוננים לתבנית מרופדת נייר אפייה במרווחים, מסדרים בין המרווחים את חצאי עגבניות השרי. מערבבים בקערה את שאר חומרי הרוטב, מפזרים מעל הניוקי והעגבניות ואופים בחום של 220 מעלות 15-20 דקות עד שהניוקי משחימים. 

>> פסטה אפויה עם ירקות וטוויסט
לא צריך לנסוע לעיר העתיקה: בייגלה ירושלמי שמכינים לבד