צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
שבלולי פילו במילוי דלורית וגבינות
המתכונים האהובים עלינו ביותר הם אלה שלוקחים מעט ונותנים הרבה. שבלולי הפילו האלה כל כך קלים להכנה, שכמעט לא נעים לנו מכמה שהם מרשימים וטעימים. טוב נו, זה שקר, נעים לנו מאוד
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 01/11/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
למלית:
2 דלוריות בינוניות-גדולות, מבושלות, קלופות ומרוסקות
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
4 כפות גבינה לבנה
כף גדושה אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
2 שיני שום, כתושות
כף שמן זית
לשבלולים:
חבילת עלי פילו, לאחר הפשרה של לילה במקרר
ספריי שמן
ביצה, טרופה
שומשום, לפיזור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את הדלורית עם הגבינות, תבלינים, שום ושמן זית.
3 על משטח נקי ויבש פורשים עלה של פילו, את שאר החבילה מכסים בינתיים במגבת.
4 מרססים בספריי שמן את העלה, מקפלים לשניים לאורך ומסדרים כ-2 כפות מהמלית לאורך העלה המקופל, צמוד לשוליים. מגלגלים את העלה לגליל ואז לשבלול. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. חוזרים על הפעולה עם 9 עלי פילו נוספים.
5 אופים כ-20 דקות, עד שהשבלולים הופכים שזופים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל