אוכל
צילום׃ JB325, Istock

צ'יפס זוקיני אפוי

פינוק קטן וטעים בלי הרבה קלוריות, שלא מצריך מכם יותר מדי עבודה - טבעות צ'יפס אפויות מקישואים עם ציפוי פריך של פירורי לחם. מתכון מנצח

| mako אוכל | פורסם 06/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 קישואים, עדיף זוקיני (עם קליפה ירוקה כהה)

שמן זית

1/3 כוס פירורי לחם

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות. 

2 חותכים את הזוקיני לטבעות בעובי של כחצי ס"מ ומעבירים לקערה. מזרזפים לקערה מעט שמן זית ומערבבים את טבעות הזוקיני היטב, כך שיצופו בשמן מכל הצדדים.

3 מערבבים בצלחת את פירורי הלחם עם המלח והפלפל. טובלים את טבעות הזוקיני בפירורי הלחם, כך שיצופו מכל הצדדים. כדאי ללחוץ מעט את הטבעות על פירורי הלחם שיידבקו היטב. 

4 מסדרים את הטבעות על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ואופים 25-30 דקות, עד שהן משחימות. 

שדרוגים: אפשר לערבב לתוך פירורי הלחם תוספת שייתנו טעם נוסף: תבלינים כמו פפריקה, כורכום ועוד, עשבי תיבול יבשים כמו תימין, רוזמרין או כוסברה וגם גבינות כמו פרמזן. 

די לטיגון! פירורי הלחם שיוציאו אתכם מהמחבת

>> בשבוע שעבר הכנו שניצל אפוי
>> פיאטו: מסעדה איטלקית חדשה ברחובות