אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פיצה פשטידה

איך קוראים לבלילה של פשטידה שנאפית כמו לביבה ענקית ובסופו של דבר משמשת כבסיס של פיצה? וואללה, אין לנו מושג, אנחנו רק יודעים שזאת הולכת להיות ארוחת הערב שלנו להיום - ושאנחנו מקנאים בעצמנו על זה

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 19/08/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 קישואים בינוניים, מגוררים

ביצה 

3 כפות קמח (רגיל, כוסמין או קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן) 

רבע כוס גבינה מגוררת (פרמזן או מוצרלה) 

מלח

פלפל שחור

מעט בזיליקום או אורגנו

לפיזור:

כוס גבינה צהובה מגוררת (רצוי מוצרלה)

עשבי תיבול לפי הטעם (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 סוחטים את הקישואים המגוררים מנוזלים ומעבירים לקערה (אחרי סינון אמורה להישאר כמות של כוס קישואים מגוררים מלאה).

3 מוסיפים את הביצה, הקמח, הגבינה והתבלינים ומערבבים היטב.

פיצה פשטידה - לפני האפייה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פיצה פשטידה - לפני האפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4 משטחים את התערובת בצורת מלבן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לחצי אפייה של כ-10 דקות בתנור, עד שהיא משתזפת יפה.

5 מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינה ועשבי התיבול ומחזירים לאפייה עד הזהבה (עוד 10 דקות לכל היותר). 

* אפשר להחליף את הקישואים בכל ירק שרוצים: בטטה, גזר, תפוח אדמה, כרובית, ברוקולי ועוד.

פיצה פשטידה - פרוסה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פיצה פשטידה - פרוסה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב