אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה עם סלמון ברוטב טריאקי ולימון

יש משהו במנות שלא דורשות הרבה עבודה שפשוט עושה לנו את זה, ולא (רק) מטעמי עצלות: הן אוטומטית רעננות, קלילות וכיפיות יותר. המתכון הזה רק מוכיח את הנקודה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 01/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פסטה משובחת בצורה שאוהבים

4 כפות שמן זית

300 גרם פילה סלמון טרי, חתוך לקוביות

3 כפות רוטב טריאקי

30 גרם חמאה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

4 שיני שום, פרוסות דק

2 כפיות קליפת לימון מגורדת

כוס שעועית ירוקה (רחבה או דקה), חלוטה במים רותחים וחתוכה ל-3

1/4 כוס מיץ לימון טרי

1/4 כוס מים

2 יחידות של בצל ירוק חתוך לחתיכות גסות (כולל החלק הירוק)

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות יצרן ומסננים.

2 מחממים במחבת כף משמן זית ואת קוביות הסלמון. צולים כ-2 דקות והופכים לצד השני. מוסיפים רוטב טריאקי, מבשלים 4 דקות נוספות ומסירים מהאש.

3 במחבת רחבה מחממים 3 כפות שמן זית ומוסיפים חמאה, מלח, פלפל, שום וקליפת לימון מגורדת (משאירים מעט בצד, לקישוט). מבשלים עד להמסת החמאה. מערבבים ומוסיפים את השעועית, מיץ לימון ומים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הסלמון ומבשלים דקה נוספת.

4 מערבבים בזהירות ושופכים על הפסטה. מפזרים מעל בצל וקליפת לימון מגורדת.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו פאייה מהירה וטעימה אש
>> והנה מתכון למרק בטטה ועדשים כתומות שיעשה אתכם מאושרים