פשטידת ירקות עטופה בפרוסות חציל
כמה פעמים אמרו לנו לא להסתכל בקנקן, ואנחנו פשוט לא לומדים. מזל שבמקרה הזה גם הקנקן וגם מה שיש בו טעימים לאללה: פשטידת תפוחי אדמה וירקות רכה וכיפית, במעטפת משודרגת של פרוסות חציל. צמחונים, זה היום שלכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 חצילים גדולים, פרוסים לאורך
2 קישואים או זוקיני, מגוררים וסחוטים מנוזלים
1 בצל קצוץ
3 ביצים
חצי כפית מלח
כף אבקת מרק
מעט פלפל שחור
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
לקישוט:
שקדים פרוסים, קלויים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם מתרככים, כחצי שעה.
2 במקביל מסדרים את פרוסות החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, מתיזים ספריי שמן ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהחציל מתרכך ומשחים יפה.
3. מועכים בקערה היטב את תפוחי האדמה. מוסיפים להם את שאר המצרכים מלבד החצילים.
4 משמנים תבנית עגולה בשמן זית ומרפדים בחצילים הקלויים בצפיפות, כך שמסביב לתבנית נוצרים שוליים של חציל. שומרים 3-4 פרוסות חציל בצד. ממלאים את מסת הפשטידה בתבנית המרופדת חציל וסוגרים את קצוות החציל מעל. משתמשים בפרוסות שהשארנו בצד לכיסוי מושלם של התבנית.
5 אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה. לאחר האפייה הופכים את הפשטידה על צלחת כך שהחלק התחתון הופך לעליון, מקשטים בפרוסות שקדים קלויות ומגישים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל