צילום׃ istockphoto
שניצל אפוי עסיסי
רוצים להגיש לילדים ארוחת צהריים שהם ישתגעו עליה, בלי לערב מחבת וטיגונים? קבלו מתכון לשניצל אפוי, שיוצא עסיסי וטעים בדיוק כמו שילדים אוהבים
רות אוריאל | mako אוכל
| פורסם 06/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו חזה עוף או פילה עוף, חתוך לגודל שאוהבים
2 ביצים, טרופות
2 כפיות חרדל (הכי הכי פשוט, לא דיז'ון ולא גרגירים)
כף רוטב סויה
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית אבקת שום או שן שום כתושה (לא חובה)
שקית פירורי לחם לאפייה
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הביצים, החרדל, רוטב הסויה והתבלינים. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים כך שכל הנתחים מצופים בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
3 מעבירים את פירורי הלחם לקערה גדולה וטובלים את נתחי חזה העוף כך שיצופו בנדיבות מכל הצדדים. מסדרים על התבנית ומזלפים מעט מאוד שמן זית.
4 אופים 10-15 דקות, עד שהשניצל מזהיב. הופכים, ואופים 5-10 דקות נוספות. מגישים מיד.