צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
חטיפי תירס פריכים
הילדים שלכם הולכים לעוף על זה, וסביר להניח שגם אתם: חטיפי תירס שאפשר לקנות בסופר, אבל עדיף פי אלף להכין אותם לבד
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 02/08/11
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות גרגירי תירס (טרי, משימורים או קפוא מופשר)
2 שיני שום, כתושות
1 ביצה
1/2 כוס קמח לבן
1/4 כוס קמח תירס
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
מעט מלח
כף אבקת מרק בצל
לציפוי:
ספריי שמן
פירורי לחם לאפייה
אופן ההכנה:
1 טוחנים כוס אחת של גרגירי תירס.
2 מערבבים בקערה את התירס הטחון עם שאר המצרכים, ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מעבירים את פירורי הלחם לצלחת עמוקה.
4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 לוקחים כף נדיבה מהתערובת ויוצרים צורת אצבע (או איזו צורה שרוצים). טובלים משני הצדדים בפירורי לחם לאפייה ומניחים על התבנית. חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת.
6 מתיזים ספריי שמן על החטיפים.
7 אופים כ-30 דקות, עד שהחטיפים מזהיבים וקראנצ'יים. מגישים עם קטשופ או כל מטבל אחר.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל