אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

חטיפי תירס פריכים

הילדים שלכם הולכים לעוף על זה, וסביר להניח שגם אתם: חטיפי תירס שאפשר לקנות בסופר, אבל עדיף פי אלף להכין אותם לבד

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 02/08/11 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות גרגירי תירס (טרי, משימורים או קפוא מופשר)

2 שיני שום, כתושות

1 ביצה

1/2 כוס קמח לבן

1/4 כוס קמח תירס

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מעט מלח

כף אבקת מרק בצל

לציפוי:

ספריי שמן

פירורי לחם לאפייה

אופן ההכנה:

1 טוחנים כוס אחת של גרגירי תירס.

2 מערבבים בקערה את התירס הטחון עם שאר המצרכים, ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3 מעבירים את פירורי הלחם לצלחת עמוקה.

4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 לוקחים כף נדיבה מהתערובת ויוצרים צורת אצבע (או איזו צורה שרוצים). טובלים משני הצדדים בפירורי לחם לאפייה ומניחים על התבנית. חוזרים על הפעולה עם כל כמות התערובת.

6 מתיזים ספריי שמן על החטיפים.

7 אופים כ-30 דקות, עד שהחטיפים מזהיבים וקראנצ'יים. מגישים עם קטשופ או כל מטבל אחר.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

>> בשבוע שעבר למדנו איך מכינים שמן בטעמים

>> מתכונים לראש השנה