אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פיצה בתוך פיתה

במתכון הזה אנחנו מכינים גם את הפיתה עצמה, והוא עדיין נשאר בגבולות ה-5 מרכיבים והחצי השעה כולל הכל. איך עושים את זה? משתמשים במים חמימים שמזרזים את התפיחה, ובעיקר עוקבים אחרי ההוראות. באים למסיבת חמץ?

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 15/04/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 113 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק:

500 גרם קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

כפית גדושה מלח

300-350 מ"ל מים חמימים

למילוי:

תוספות שאוהבים – אחת או יותר: רוטב לפיצה, גבינה צהובה, גבינה בולגרית, פטריות, תירס, זיתים, עלי זעתר, עלי בזיליקום וכו')

לאפייה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

>> מתכונים לפסח

1 הבצק: מפזרים את המלח בתחתית הקערה של המיקסר, ומעליו מוסיפים את הקמח והשמרים. מתחילים להוסיף את המים תוך כדי לישה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות) ולשים כ-7 דקות. צריך להתקבל בצק אחיד ולא דביק.

2 מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח כמה דקות.

3 מחממים תנור ל-250 מעלות.

4 מחלקים את הבצק ל-10 חלקים, ומשטחים כל אחד לפיתה.

5 מפזרים אילו תוספות שרוצים על הפיתות, וסוגרים כל אחת מהן בחזרה לכדור. מניחים בצד לשתי דקות.

פיצה בתוך פיתה - שלב המילוי (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פיצה בתוך פיתה - שלב המילוי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

6 מקמחים או משמנים את הידיים ומשטחים את הכדורים שוב לפיתות. נזהרים שהתוספות לא ייחשפו.

7 מורחים את הפיתות בביצה טרופה (אפשר גם לפזר עלי זעתר או אורגנו) ומכניסים לתנור ל-7-10 דקות, עד הזהבה. אפשר להגיש עם רוטב לפיצה.

פיצה בתוך פיתה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פיצה בתוך פיתה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".