לזניית ירקות וגבינות
עוד שכבה ועוד שכבה ועוד שכבה ומה יוצא בסוף? רב קומות של לזנייה לתפארת, צמחונית, גבינתית ועם ירקות קלויים בשמן זית. פייר? אנחנו מרוצים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
מרכיבים:
12 דפי לזניה
2 פלפלים אדומים
2 קישואים יפים בגודל בינוני
מלח
פלפל
3 כפות שמן זית
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, פרוסות
1 כפית אבקת מרק בטעם בצל
קופסה קטנה (400 גרם עגבניות מרוסקות) (עדיף מסוג פסאטה – עגבניות מבושלות מסוננות)
4 עגבניות בשלות בגודל בינוני, חתוכות לקוביות
מלח
פלפל
לשכבת גבינות:
2 קופסאות (500 מ"ל) קוטג'
1 קופסה (250 מ"ל) גבינה לבנה
חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים
אופן ההכנה:
1 הירקות: חותכים את הפלפל לרצועות עבות ואת הקישוא לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מעט מלח ופלפל ואופים בתנור שחומם ל-190 מעלות כ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
2 הרוטב: בסיר קטן עם מעט שמן זית מטגנים את השום הפרוס על להבה בינונית כדקה, עד שמתחיל להעלות ריח נעים. מוסיפים את אבקת המרק, העגבניות המרוסקות והעגבניות הטריות.
3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4 שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
5 הרכבת הלזניה: בתבנית פיירקס מלבנית (בגודל בינוני) יוצקים מצקת מהרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות). מסדרים שכבה אחידה של עלי לזניה (שלושה דפים) ומעליה מורחים שליש מתערובת הגבינות. מפזרים מעל 2/3 מהקישואים המבושלים. מרפדים בשכבה נוספת של דפים.
6 מעל דפי הלזניה מורחים 2 מצקות מרוטב העגבניות. מעל מניחים 1/3 נוסף מתערובת הגבינות ומפזרים 2/3 מהפלפלים הקלויים. מרפדים שוב בדפי לזניה. מעל דפי הלזניה מורחים את שארית תערובת הגבינות ואת הירקות שנשארו.
7 מצפים את השכבה האחרונה של דפי הלזניה ברוטב העגבניות.
8 מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום. אופים בתנור (עדיין על 190 מעלות) כ-30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
9 מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות אדים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה.
10 מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר כמה דקות ומגישים.