קציצות במנגולד עם אפונה ולימון
הנה לכם קציצות ברוטב שכל מי שטועם אוהב - ולא ברור אם זה בזכות האפונה, החמצמצות של הלימון ברוטב או המרקם העסיסי-שאין-דברים-כאלה, שמוסיף הבצל המבושל. שווה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
1 בצל בגודל בינוני, קלוף
500 גרם בשר טחון
ביצה גדולה
חצי צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
עלים מ-6 גבעולי נענע, קצוצים דק
4 כפות גדושות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 צרור עלי מנגולד גדול ויפה
1 בצל גדול, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
קורט זרעי כוסברה שלמים (רשות)
3-4 שיני שום פרוסות
1 כף משחת ציר עוף או אבקת מרק עוף
1 כפית שטוחה כורכום
300 גרם אפונה קפואה (אין צורך להפשיר)
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הקציצות: שמים את הבצל הקלוף במיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה 12 דקות או עד שהוא מתרכך לגמרי. נותנים לו להתקרר ואז קוצצים דק. שמים בקערה (אל תוותרו על השלב הזה - הבצל המבושל הופך את הקציצות לעסיסיות ורכות במיוחד).
2 מוסיפים לקערה את כל שאר המצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים מעט את התערובת.
3 מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה ומניחים על מגש. חוזרים על התהליך עם כל תערובת הבשר הטחון.
4 אם רוצים, ניתן להזהיב את הקציצות: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד להתקרר. אם לא רוצים, אפשר להפיל את הקציצות ישירות לרוטב.
5 מכינים את הרוטב: מפרידים בין העלים הירוקים לגבעולים הלבנים של עלי המנגולד. את הגבעולים קוצצים דק ואת העלים חותכים לרצועות בעובי 1 ס”מ בערך.
6 מאדים בסיר עם מעט שמן זית את קוביות הבצל, גבעולי המנגולד, השום, הכורכום וזרעי הכוסברה תוך כדי ערבוב, כ-5-6 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
7 מוסיפים את אבקת המרק או משחת הציר, מכסים במים ובוחשים היטב. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים פנימה את הקציצות ואת האפונה (בעודה קפואה).
8 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, עד שהקציצות מתבשלות לחלוטין. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
9 מגישים 3-4 קציצות לאדם, ביחד עם הרוטב. כדאי להגיש על אורז.