לביבות כרובית וכרישה
מחפשים גיוון ללביבות הרגילות? יש לנו בשבילכם מתכון ללביבות משודרגות, רכות וטעימות ברמות, אבל שימו לב - כאן זה לא רק לגרר ירקות, לערבב עם ביצה ופירורי לחם ולזרוק לשמן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
בדרך כלל רוב המתכונים יגידו לכם להיפטר מגבעול הכרובית ולהשתמש רק בתפרחות. כאן משתמשים בכל הכרובית, ככה שאתם מקבלים מלוא התמורה לכסף ומבזבזים פחות.
מרכיבים :
ללביבות:
2 כרישות בגודל בינוני (בערך 350 גרם), שטופות היטב ופרוסות דק (כולל החלק הירוק)
3 כפות שמן זית
מלח
חצי כוס מים
1 כרובית קטנה (כ-350 גרם)
4 כפות פירורי לחם (ניתן להמיר ב-4 כפות שיבולת שועל דקה לדייסה)
3 ביצים
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן צמחי, לטיגון
לרוטב:
1 גביע יוגורט שאוהבים
מיץ מרבע לימון
עלים קצוצים מ-3 גבעולי נענע
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הכרישה ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי בחישה 5 דקות.
2 מוסיפים פנימה את המים וממליחים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 10 דקות, עד שהכרישה מתרככת.
3 במקביל, מגררים את כל הכרובית (עם הגבעול העבה) על החלק הגס של הפומפייה לקבלת פירורי כרובית. מוסיפים אותם לכרישה ומבשלים 5-7 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים רכים. מכבים את האש ונותנים להם להתקרר.
4 אל הסיר עם הכרובית והכרשה מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, מלח ופלפל ובוחשים היטב.
5 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומתבלים לפי הטעם.
6 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. לוקחים כף מהתערובת ויוצרים לביבות.
7 מטגנים (בנגלות) בערך 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.
* המתכון מספיק ל-4-6 מנות.
* המתכון פורסם לראשונה בדצמבר 2010



