אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות כרובית וכרישה

מחפשים גיוון ללביבות הרגילות? יש לנו בשבילכם מתכון ללביבות משודרגות, רכות וטעימות ברמות, אבל שימו לב - כאן זה לא רק לגרר ירקות, לערבב עם ביצה ופירורי לחם ולזרוק לשמן

עז תלם | mako אוכל | פורסם 08/12/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בדרך כלל רוב המתכונים יגידו לכם להיפטר מגבעול הכרובית ולהשתמש רק בתפרחות. כאן משתמשים בכל הכרובית, ככה שאתם מקבלים מלוא התמורה לכסף ומבזבזים פחות.

 

מרכיבים :

ללביבות:

2 כרישות בגודל בינוני (בערך 350 גרם), שטופות היטב ופרוסות דק (כולל החלק הירוק)

3 כפות שמן זית

מלח

חצי כוס מים

1 כרובית קטנה (כ-350 גרם)

4 כפות פירורי לחם (ניתן להמיר ב-4 כפות שיבולת שועל דקה לדייסה)

3 ביצים

מלח ופלפל שחור גרוס

שמן צמחי, לטיגון

לרוטב:

1 גביע יוגורט שאוהבים

מיץ מרבע לימון

עלים קצוצים מ-3 גבעולי נענע

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הכרישה ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי בחישה 5 דקות.

2 מוסיפים פנימה את המים וממליחים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 10 דקות, עד שהכרישה מתרככת.

3 במקביל, מגררים את כל הכרובית (עם הגבעול העבה) על החלק הגס של הפומפייה לקבלת פירורי כרובית. מוסיפים אותם לכרישה ומבשלים 5-7 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים רכים. מכבים את האש ונותנים להם להתקרר.

4 אל הסיר עם הכרובית והכרשה מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, מלח ופלפל ובוחשים היטב.

5 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומתבלים לפי הטעם.

6 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. לוקחים כף מהתערובת ויוצרים לביבות.

7 מטגנים (בנגלות) בערך 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

* המתכון מספיק ל-4-6 מנות.

* המתכון פורסם לראשונה בדצמבר 2010