איך שלא תסובבו את זה, חלק גדול מאוד מהמתכונים בעולם מתחילים בצמד המילים "קוצצים בצל". עד כמה שזה נשמע טריוויאלי, לאמנות קיצוץ הבצל חשיבות לא קטנה במנה הסופית – הרי אין דבר חסר חן כמו פיסות בצל עקומות ומגושמות בסלט ירקות, שלא לדבר על חתיכות בצל גדולות מדי בפתיתים של הילדים, שיכולות פשוט להפיל את הארוחה כולה. למזלנו, אין צורך לעשות קורס בישול כדי לדעת איך קוצצים בצל כמו שצריך – בשביל זה יש את האינטרנט.

בצל סגול חתוך לחצי (צילום: knape, Istock)
בצל, אתה לא תכניע אותנו|צילום: knape, Istock



אז כדי לקצוץ בצל באמת כמו המקצוענים, קבלו את המדריך הוויזואלי, כפי שפורסם במדור האוכל של ההאפינגטון פוסט:

שלב ראשון: מסירים את שני הקצוות של הבצל. תוקעים סכין באלכסון, קרוב לשורש, ומסובבים דווקא את הבצל סביב הסכין, ולא להפך.

קיצוץ בצל 1 (צילום: מתוך: huffingtonpost.com)
שלב ראשון: סילוק הקצוות|צילום: מתוך: huffingtonpost.com

שלב שני: מקלפים את הקליפה החיצונית. חורצים בעזרת הסכין פס לאורך הקליפה החיצונית ומסירים אותה.

קיצוץ בצל 2 (צילום: מתוך: huffingtonpost.com)
שלב שני: קילוף|צילום: מתוך: huffingtonpost.com



שלב שלישי: חותכים את הבצל לשניים. שימו לב – יש לחתוך את הבצל עם הקווים הטבעיים שלו (זאת אומרת – לאורך ולא לרוחב), כמו בתמונה.

קיצוץ בצל 3 (צילום: מתוך: huffingtonpost.com)
שלב שלישי: חיתוך לחצי|צילום: מתוך: huffingtonpost.com

שלב רביעי: פורסים את הבצל לאורך, אך משאירים חלק לא חתוך (של כחצי ס"מ) היכן שהשורש היה. זה אומר שפרוסות הבצל יהיו עדיין מחוברות בקצה אחד, מה שתורם לקיצוץ נקי.

קיצוץ בצל 4 (צילום: מתוך: huffingtonpost.com)
שלב רביעי: פריסה|צילום: מתוך: huffingtonpost.com

שלב חמישי: מסובבים את הבצל ב-90 מעלות וקוצצים את הפרוסות לקוביות קטנות.

קיצוץ בצל 5 (צילום: מתוך: huffingtonpost.com)
שלב חמישי: קיצוץ|צילום: מתוך: huffingtonpost.com

(מקור)

>> כל המתכונים שאתם צריכים לקראת פורים

>> בשבוע שעבר למדנו מהי הדרך הטובה ביותר להקפיא קציצות
>> את עלי הגפן הממולאים של דליה אלחדף כבר הכנתם?