הרבה מתכונים דורשים מיץ לימון. הרבה מתכונאים היו מתהפכים בקברם הווירטואלי אם היו רואים אתכם משתמשים במיץ משומר, כזה שקונים בסופר בבקבוקון פלסטיק צהוב. אבל מה לעשות שלא תמיד יש לנו לימון טרי בבית, וגם כשיש, איכשהו הוא אף פעם לא מספיק עסיסי בשביל להנפיק כמות מיץ מספיקה?
או. אז בעניין הזה דווקא יש מה לעשות. מגזין האוכל גורמה בדק ומצא שהלימון הממוצע מנפיק הרבה יותר מיץ כשהוא חתוך לאורך, ולא לרוחב כמו שכולנו רגילים לעשות. בניסוי שערך אחד מעורכי המגזין נמצא שכמות המיץ המופקת מלימון שנחצה לאורך גדולה בערך פי 3 - שזה הבדל סופר-משמעותי. משונה? נכון. פחות אינסטינקטיבי ונוח? לא נכחיש. אבל כשחושבים על זה שבמקום חצי כוס מיץ שסחטנו בעמל כפיים הייתה יכולה להיות לנו כוס וחצי - אי אפשר שלא לתת לזה צ'אנס.
רוצים בכלל לנצח את המערכת? הוציאו את הלימון מהמקרר כמה שעות לפני הסחיטה, ואפילו חזקו אותו בחימום של כמה שניות במיקרו.