ארוחת ראש השנה היא הזדמנות מצוינת לאמץ את הטיפ הזה להגשה מרשימה במיוחד של סלט ירקות. בגדול הסיפור הוא סופר פשוט: במקום קערה, מגישים את הסלט בתבנית (עם או בלי נייר אפייה). זה הכלל היחיד - מפה, הכל גמיש. והנה אנחנו מפרטים.
למה כדאי להגיש סלט על תבנית אפייה?
- יתרון ראשון של הגשת סלט בתבנית הוא שזה פשוט מרשים יותר. אפשר לעצב את הירקות איך שרוצים לקבלת המראה היפה ביותר, וגם בלי שום סידור - לתבנית שמוגשת לשולחן יש אפקט הרבה יותר חזק מאשר לקערה.
- ההגשה של סלט על תבנית מאפשרת פיזור תוספות באופן שווה יותר, ומבטיחה שבכל ביס יהיה שילוב של איזה ירק ואיזו תוספת שתרצו.
- אם יש, נגיד, קרוטונים בסלט, הם יחזיקו מעמד פריכים הרבה יותר זמן מאשר כשהם קבורים בתוך סלט מעורבב בקערה. בדומה, רצועות אבוקדו לא נמעכות ופרוסות של פלפל קלוי לא מתקפלות ומתקווצ'צ'ות. כמו שמניחים אותן - כך הן נשארות.
- בעת ההגשה אפשר לשלוט במרכיבים של המנה ולוודא שלוקחים מכל מה שאמורים לקחת. במקרה כזה, נגיד, לא יהיה סיכוי ליפול על מנה בלי פקאן סיני בסלט הגזר הנהדר הזה.
- זה פשוט ממש ממש יפה. תראו.
שנה טובה!