האנושות המציאה מטוסים, הגיעה לירח ופיתחה טכנולוגיות מתוחכמות, אבל נראה שישנה שאלה אחת שנותרה בגדר תעלומה עד היום: איך בוחרים את האבוקדו המושלם? לפעמים זה מרגיש שלא משנה כמה נתאמץ, נשקיע ונמתין, אף פעם לא נקלע לרגע הקסום והנדיר בו האבוקדו במרקם חמאתי ונימוח, אבל גם לא רקוב ושחור. אז איך עונים על שאלת מיליון הדולר הזו? אספנו עבורכם טיפים חשובים כדי שהאבוקדו הבא שלכם יהיה לא פחות מחלומי.

  1. אם התחתית של האבוקדו חומה, אל תתקרבו אליו

    הסוד לאבוקדו המושלם מתחיל ברגע בו אתם מסתכלים עליו בסופר. "הבשלת האבוקדו מתחילה בתחתית שלו", מסבירה נוי ברעם, מנהלת התוכן באתר משלוחי הפירות והירקות "שוקיט", "לרוב התחתית תהיה מוכנה ורכה יותר מהחלק העליון של הפרי, בגלל הקרבה לגרעין".

  2. חפשו אבוקדו שמחובר לגבעול

    "בחלק מהזנים צריך לקטוף את האבוקדו עם מזמרה ולא לתלוש אותו, מכיוון שתלישה חושפת את האבוקדו וכך נוצר רקבון בעוקץ",מסבירה ברעם. התחתית של האבוקדו למעשה נותנת הצצה למה שקורה מתחת לקליפה. אם תצליחו לתלוש את הגבעול בקלות והתחתית תהיה ירוקה, זה בדיוק סוג האבוקדו שתרצו לקחת איתכם הביתה. עם זאת, יש חקלאים טוענים שיש להסיר אותו רק לפני האכילה עצמה.
  3. קחו את הזמן כדי להסתכל ולמשש

    לרוב, אפשר לקבל את כל המידע שצריך על אבוקדו מהתבוננות ומישוש. במקרה של זן "האס", הזן האהוב על הישראלים בזכות המרקם החמאתי והטעם העמוק, תחפשו אחר האבוקדו הכהה. "קליפה ירוקה בזן הזה לרוב מעידה על אבוקדו לא בשל. ככל שהאבוקדו שחור יותר, כך אחוז השומן בו גבוה יותר", מסבירה ברעם ומחדדת, "קליפה בצבע חום שחרחר, יחד עם לחיצה באמצעות האצבע ויצירת שקע, מראה שהאבוקדו בשל. לפעמים בתחילת העונה ההאס לא משחיר לגמרי ורק משנה קצת את הגוון, אבל הוא כן מתרכך. לכן, חשוב לבדוק גם את הלחיצה, ולא רק את הצבע".



    בסוגי אבוקדו אחרים, חשוב ללחוץ על האבוקדו ולוודא שנוצר בקלות שקע, אך לשים לב שהשקע לא עמוק מדי, דבר שיסגיר שהאבוקדו עיסתי, חלול ורקוב. "נרצה לחוש במרקם אחיד ללא גבשושיות או בועיות אוויר בקליפה שעלולות להעיד על ריקבון פנימי", מדגישה ברעם.
  4. שמרו עליו מכל משמר

    האבוקדו עובר דרך ארוכה וזהירה עד שהוא מגיע לסופר. "האבוקדו שנמכר וממותג כ'מוכן למאכל' מאוחסן בחדר עם טמפרטורה מבוקרת", מספרת ברעם, "הטמפרטורה משתנה בהתאם לעונות השנה, כשבמידת הצורך מופרש בחדר גז אטילן שעוזר להבשלה אחידה של הפרי".

    אבל חשוב לשמור על האבוקדו גם במהלך התקופה שלו בבית: "אבוקדו לא בשל צריך לשמור בטמפרטורת החדר ובמקום מוצל בבית", היא מסבירה ומוסיפה, "לעומת זאת, אבוקדו בשל יש לשמור במקרר בתוך מגירת הירקות, שם בדרך כלל פחות קר מאשר בשאר המקרר ולכן זהו המקום המתאים ביותר".
  5. תמיד שטפו את האבוקדו לפני האכילה

    אולי זה נשמע לכם מובן מאליו שצריך לשטוף פירות וירקות לפני אכילתם, אבל כנראה שרובכם עושים את הטעות הזאת כשאתם אוכלים אבוקדו. "תמיד רצוי לשטוף אותו לפני השימוש, למרות שיש קליפה", מסבירה ברעם.

    לטיפ החשוב הזה יש גם הוכחות מדעיות: בשנת 2018 מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) פרסם דוח שהתבסס על דגימות אלפי אבוקדו בין השנים 2014 עד 2016. הדוח מצא ב- 0.74 אחוז מהדגימות חיידקי סלמונלה וב-17.73 אחוז חיידקי ליסטריה מסוכנים. מפני שבעת חיתוך הקליפה החיידקים עלולים לחדור לפנים האבוקדו, פורסמה המלצה רשמית לשטוף אותו לפני האכילה.

  6. אם האבוקדו מחליף צבעים בפנים, תזרקו אותו

    הגעתם לרגע המיוחל ופתחתם את האבוקדו? עכשיו תחפשו סימנים שמעידים על ריקבון. כתמים חומים ושחורים בתוך האבוקדו, עובש באזור מסוים, ריח חמוץ או מרקם של חוטים ופסים כהים עלולים לרמז על ריקבון מסוכן. ולא, אל תנסו להתחכם ולהציל חלקים קטנים מהאבוקדו - טעות כזו יכולה לעלות לכם בבריאות.