ההבדל בין סוכר רגיל לאבקת סוכר הוא די ברור: הראשון, הוא סוכר גרגרי גס והשני הוא אבקה לבנה שתמיד נחנקים כששואפים אותה בטעות. אבל בין סוכר לאבקת סוכר יש עוד כמה דרגות - לדוגמה, סוכר דק (הנקרא גם "דק דק") שנותן מרקם עדין יותר למאפים ועוגיות. האופים המנוסים מחזיקים בארון את כל סוגי הסוכר שיש, אבל מה עושים אלו שאופים פעם ב...? נותנים לאבקת הסוכר ולסוכר הדק להעלות עובש במזווה? לא חבל?
הסרטון הבא מדגים איך מכינים בבית סוכר דק וגם אבקת סוכר מסוכר לבן רגיל:
ובעברית:
* כדי להכין סוכר דק, טוחנים כוס ועוד 2 כפיות של סוכר לבן גס במעבד מזון, למשך 30 שניות. זה ייתן כמות של כוס אחת של סוכר לבן דק ועדין.
* כדי להכין אבקת סוכר, טוחנים כוס סוכר לבן ועוד כפית של קורנפלור בטוחן תבלינים או בבלנדר, למשך דקה לפחות, עד שהסוכר הופך לאבקה. מסננים במסננת צפופה את הסוכר הטחון ומקבלים כוס של אבקת סוכר.
>> לכל הטיפים שלנו למטבח