זה עלול לקרות עם עוגיות שוקולד צ'יפס או עם עוגיות חמאה , אין אפליה. מי לא מכיר את מפח הנפש של להרים עוגייה חמימה שיצאה לא מזמן מהתנור, רק כדי לגלות שהיא נאפתה יתר על המידה: תחתית מפוחמת קלות, חרוכה, שרופה וממש לא אכילה או מזמינה.
ובכן, לפני שתשליכו את כל תבנית העוגיות לאשפה - בלא מעט מקרים, כדאי מאוד להכיר את הטריק שיציל את העוגיות שלכם (חשוב להיות כנים בהערכה מתי מדובר בחריכה מתונה שניתן "להעלים", ומתי מדובר בשריפה שהופכת את העוגייה ללא אכילה ואז אכן יש להיפרד). אפשר להיפטר מהשכבה החרוכה ועדיין ליהנות מעוגייה טעימה - כל מה שצריך לעשות זה לגרר את התחתית: אפשר עם מגררת, פומפייה או אפילו מסננת קטנה. העיקרון הוא שפשוף השכבה המפוחמת עד העלמתה. מומלץ מאוד לעשות זאת מעל כיור, ואגב - הטיפ תופס גם לגבי פרוסות לחם שבילו קצת יורת מדי זמן במצנם ונחרכו (מניסיון).
@eatsleeprepeatdxb #burnt #chocolatechipcookies #hack ♬ LMFAO - Shocking
עוד קצת שיטות
לגרד את החלק החרוך ואז לצפות את העוגיות עם גנאש או זיגוג אחר.
לגרד את החלק החרוך, לפורר את העוגיות ולהשתמש בהן כבסיס לעוגה או לכדורי שוקולד או להשתמש בהן כקראמל.
לעשות סנדוויץ': לגרד את החלק החרוך, למרוח על התחתית ממרח שאוהבים, ואז לסגור עם עוד עוגייה.