באופן אישי, יש לנו אמון מלא בתפוחים. פירות אחרים מסומנים אצלנו מראש כחשודים בהתיישנות, התרככות וריקבון קל; נקטרינות, שזיפים, ענבים ושלא נדבר על תותים – כולם יושבים להם במקרר שלנו, אבל נלקחים בעירבון מוגבל. על התפוחים, לעומת זאת – אנחנו סומכים שיישארו קשים ורעננים, וכשאנחנו נופלים על תפוח שעבר את השיא שלו – וזה קורה – אנחנו מתאכזבים שבעתיים.
לכן שמחנו למצוא את הטיפ הזה באתר MentalFloss, שיעזור לתפוחים שלכם להישאר קשים וצעירים מבחוץ ומבפנים לפרק זמן ארוך יותר. נתחיל בהסבר מדעי קליל (מבטיחים שקליל): כשתפוחים מתיישנים הם מאבדים נוזלים. סביבה עשירה בלחות מונעת את איבוד הנוזלים, וכך התפוחים שומרים על טריותם ומרקמם. העניין הזה עם הלחות לא עובד על כל הפירות, זה תלוי באחוז הנוזלים בפרי עצמו, סוג הקליפה – לא נלאה אתכם בפרטים – העיקר שעל תפוחים זה עובד.
בדרך כלל במגירת המקרר שלכם אחוזי הלחות יהיו מעט גבוהים יותר, אבל שימו לב שהתפוחים משחררים, כאמור, אתילן – מה שעשוי להאיץ את הבשלתם של פירות אחרים שאתם שומרים באותה מגירה.
בדרך לתפוחים בני שנה
אגב, בדיוק את הטיפ הזה שאתם יכולים ליישם במקרר הביתי – מיישמים בצורה משוכללת יותר בסופרים וברשתות השיווק: שמירה של תפוחים בסביבה מבוקרת לחות וטמפרטורה, יכולה להאריך את חייהם בחודשים רבים, וייתכן מאוד שהתפוחים שאתם קונים בסופר לא ממש נקטפו אתמול – יש תפוחים כל השנה, למרות שהם מבשילים בחודשים מסוימים. אין מה לעשות – העולם מתקדם לטכנולוגיות של הארכת חיי המדף ולא רחוק היום שתקנו תפוחים, טריים לחלוטין, בני למעלה משנה: בימים אלה עובדים על פיתוח של ציפוי אכיל שמסייע בשמירה על הטריות, כמו עוד קליפה. בין אם זה נשמע להם מלהיב או מטריד – עד שזה יקרה, אתם יכולים להאריך את חיי התפוחים אצלכם במטבח בדרך טבעית לחלוטין. זכרו: זה לא החום, זו הלחות.