mako
פרסומת

זה הסוד המפתיע לפנקייק גבוה ואוורירי

נזהרים מגושים בבלילה של הפנקייק? כנראה זאת הסיבה שאתם לא מצליחים להכין פנקייק מעולה. כמה בדיוק לערבב, מה המרקם הנכון של הבלילה ואיך אפשר להיות בטוחים שלא תיתקלו בביסים עם הצטברויות של קמח? הכל בפנים

אוכל טוב
mako
פורסם:
פנקייק עבה ואוורירי
פנקייק עבה ואוורירי | צילום: Tamara Kulikova, ShutterStock
הקישור הועתק

המומחים של אתר America's Test Kitchen אוהבים להתמסר לענייני בישול שהם לכאורה פעוטים אבל למעשה רבי משמעות, וכך עשו גם עם סוגיית הגושים בפנקייק. אנחנו מודים שלמרות שרוב מתכוני הפנקייק מפצירים לא לערבב יותר מדי את הבלילה ולא להילחץ מגושים, המראה של גושי קמח בבלילת הפנקייקים שלנו עדיין מלחיץ אותנו מאוד, ולא תמיד אנחנו מצליחים להתאפק מלהרביץ עוד איזה סיבוב טוב של מטרפה. 

ערבוב יתר של בלילה נקשר בדרך כלל עם התפתחות של רשת גלוטן, שעלולה לגרום לפנקייק לצאת דחוס, אבל מתברר שהסיבה האמיתית לפנקייקים שהם לא די גבוהים ונימוחים היא בכלל היעדר הגושים. גושים בבלילה - הם הם הסוד לפנקייקים תפוחים, הייתם מאמינים לזה?

מה היתרון של גושים בבלילה של הפנקייק?

הגושים בבלילת הפנקייק למעשה גורמים לה להיות סמיכה וצמיגית יותר. נגיד את זה ככה: אם הבלילה שלכם עורבבה כיאות, כשתמזגו ממנה למחבת היא לא תיזל בזרם אחיד וחלק אלא תיפול בגושים. הגושים עוזרים למנוע מהמים להתפשט על המחבת ולגרום לפנקייקים להיות דקים ונמוכים. בזכותם היא נותרת יציבה ואיתנה, ותופסת פחות מקום לרוחב המחבת ויותר לגובהה. הגושים גם מבטיחים היווצרות של כיסי אוויר בפנקייק המוכן, שזה כמובן תכונה נהדרת של פנקייק. ובשביל כל זה מספיק ערבוב של משהו כמו 10 שניות בלבד!

פנקייק שמנמן - גושים בבלילה
נכנסו גושים - יצא פנקייק מופתי | צילום: Dementieva Iryna, ShutterStock

טיפ נוסף לפנקייק מעולה

אם אתם בעניין של להעלות את הפנקייק שלכם מדרגה, אמצו גם את הטיפ הבא: לפני שאתם מתחילים בטיגון, תנו לבלילה לנוח 10-15 דקות. בדקות האלה הלחות תיספג בגושי הקמח שבבלילה, מה שימנע את התופעה שאתם כנראה הכי פוחדים ממנה: הצטברויות של גושי קמח בפנקייק.

פרסומת