המומחים של אתר America's Test Kitchen אוהבים להתמסר לענייני בישול שהם לכאורה פעוטים אבל למעשה רבי משמעות, וכך עשו גם עם סוגיית הגושים בפנקייק. אנחנו מודים שלמרות שרוב מתכוני הפנקייק מפצירים לא לערבב יותר מדי את הבלילה ולא להילחץ מגושים, המראה של גושי קמח בבלילת הפנקייקים שלנו עדיין מלחיץ אותנו מאוד, ולא תמיד אנחנו מצליחים להתאפק מלהרביץ עוד איזה סיבוב טוב של מטרפה.
ערבוב יתר של בלילה נקשר בדרך כלל עם התפתחות של רשת גלוטן, שעלולה לגרום לפנקייק לצאת דחוס, אבל מתברר שהסיבה האמיתית לפנקייקים שהם לא די גבוהים ונימוחים היא בכלל היעדר הגושים. גושים בבלילה - הם הם הסוד לפנקייקים תפוחים, הייתם מאמינים לזה?
מה היתרון של גושים בבלילה של הפנקייק?
הגושים בבלילת הפנקייק למעשה גורמים לה להיות סמיכה וצמיגית יותר. נגיד את זה ככה: אם הבלילה שלכם עורבבה כיאות, כשתמזגו ממנה למחבת היא לא תיזל בזרם אחיד וחלק אלא תיפול בגושים. הגושים עוזרים למנוע מהמים להתפשט על המחבת ולגרום לפנקייקים להיות דקים ונמוכים. בזכותם היא נותרת יציבה ואיתנה, ותופסת פחות מקום לרוחב המחבת ויותר לגובהה. הגושים גם מבטיחים היווצרות של כיסי אוויר בפנקייק המוכן, שזה כמובן תכונה נהדרת של פנקייק. ובשביל כל זה מספיק ערבוב של משהו כמו 10 שניות בלבד!
טיפ נוסף לפנקייק מעולה
אם אתם בעניין של להעלות את הפנקייק שלכם מדרגה, אמצו גם את הטיפ הבא: לפני שאתם מתחילים בטיגון, תנו לבלילה לנוח 10-15 דקות. בדקות האלה הלחות תיספג בגושי הקמח שבבלילה, מה שימנע את התופעה שאתם כנראה הכי פוחדים ממנה: הצטברויות של גושי קמח בפנקייק.
זה המתכון המנצח שלנו לפנקייק קל להכנה וטעים להפליא. אתם לא מתים כבר לנסות?