שום מבטיח טעם מצוין בכל כך הרבה תבשילים, מאפים, מרקים, סלטים, אבל מה לעשות שמלאכת הקילוף של שיני השום היא מהמלאכות הפחות מתגמלות שקיימות ואפשר להשתגע כשקליפה דקה ועקשנית מסרבת להיפרד לנו מהאצבעות. וכן, אנחנו יודעים שבשביל שום כתוש אפשר לרסק את שן השום על קרש חיתוך ולחלץ את השום יחסית בקלות. אבל מדי פעם שצריך שן שום שלמה, או פרוסה.

השיטה המהפכנית שנתקלנו בה מבטיחה קילוף זריז, יעיל ומהיר, ולוקחת חצי דקה. מה שעושים זה ככה: מכניסים את ראש השום בשלמותו לקערית וממלאים במים (לא מקלפים, לא גוזרים ולא חותכים כלום בינתיים). את קערת המים מכניסים ל-30 שניות למיקרוגל, בסיומן שולפים את ראש השום, קוטמים את החלק התחחון ועל ידי לחיצה מחלצים את שיני השום (סרטון למטה).

@cravingsbychrissyteigen

Peel a whole head of garlic in under a minute ✨ Put a whole garlic bulb (unpeeled and untrimmed) in a bowl and cover halfway with water. Microwave for 30 seconds.✨ Remove from the water and pat dry.✨ Using a utility or chef’s knife, slice off the root end of the garlic.✨ Gently squeeze out the cloves of garlic. Some may need a little coaxing, but the skins should pop off without the sticky, garlic paper mess!

♬ Ultimate life hacks - Kelly

השיטה הנ"ל מעולה לאותם מתכונים שדורשים שיני שום שלמות או פרסות, ובעיקר עושה את החיים טיפה יותר קלים, חוסכת זמן יקר במטבח ומונעת מהאצבעות שלכם להריח כמו שום למשך כל היום (לא שזה משהו רע בהכרח). לא יודעים מה איתכם, אבל אנחנו מתכוונים לאמץ.

שיני שום (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
שיני שום|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל