כל כך הרבה שנים אנחנו נוהים אחרי טיפים שונים ומשונים לקילוף מהיר וקל של שום שזה כמעט לא הגיוני. היינו שם כשהציעו לנו לנעוץ סכין בקליפה ולסובב, כשלימדו אותנו מה כמה שניות במיקרו יכולות לעשות לשן שום וכמובן כשהאופנה הייתה לנער חזק חזק את שיני השום בקופסה סגורה. את הכל ניסינו, הרוב גם באמת הצליח, אבל רק בשבוע שעבר גילינו שכל הזמן הזה בוזבז לחינם - כי לפני שכותשים שום לא באמת צריך לקלף אותו.
הכל התחיל בציוץ הזה, של אישה מן הישוב בשם תור צוק:
דבר חשוב שכדאי לדעת: אין *שום* סיבה לקלוף שום לפני ששמות אותו בכותש. מספיק לחתוך קצת, לכתוש והקליפה אפילו הופכת את כל עניין הנקיון לקל יותר- כי היא יוצאת עם השאריות כמקשה אחת (פחות או יותר)
— Tor Tsuk (@TorTsuk) November 3, 2022
בהתחלה חשדנו: גם אם בשר השום יאות לצאת מהחוריר שייעדנו לו, האם הוא יצא במלואו? ומה לגבי פירורי הקליפה שיחכו לנו בכותש ויצריכו מאיתנו ניקיון סיזיפי לפני הכנסת שן השום הבאה? ובכן חברים, מדובר בטיפ משנה חיים, ומעשה שהיה כך היה (חסרי הסבלנות מוזמנים לקפוץ מיד לתמונות שבהמשך):
לקחנו שן שום, נעצנו בה סכין והכנסנו לכותש כשהחריץ החתוך פונה למעלה. סגרנו - ולשמחתנו ראינו את בשר השום מתפרץ דרך החורים בשמחה וללא כל הפרעה. כשפתחתנו את הכותש בשביל לנקות אותו חיכתה ההפתעה היפה מכולן: הקליפה אומנם נותרה כמקשה אחת, וכל שהיה צריך לעשות הוא לתפוס חלק ממנה ולמשוך החוצה בקלילות יתרה. אז מה הקאץ'? אין קאץ', למעט כל הזמן שבזבזנו על קילוף שיני שום עד כה.
ובתמונות:
כוכבית זעירה: כמובן שאם אתם בעניין של בישול שיני שום שלמות, פרוסות או אפילו קצוצות - הטיפ הזה לא מסייע לכם. אבל אם תשאלו אותנו, בשביל לחסוך את הקילוף (על הניחוח המשתמע ממנו הדבק באצבעות) - שווה לעבור לשום כתוש קומפלט.