אם היינו מקבלים שקל על כל טיפ שקיבלנו למקושקשת המושלמת - תאמינו לנו, כבר היינו יכולים לקנות מגנום. אז אומנם איש אינו מציע לנו שקל תמורת אותם טיפים מפוקפקים-בחלקם, אבל הנה גילינו משהו לא פחות נחמד: באתר myrecipes מישהו אשכרה ניסה 5 שיטות, ובדק מה עובד ומה לא. כדי לא ליצור יותר מדי מתח כבר נספר שרק אחת עובדת ממש טוב, עוד אחת עובדת אבל היא ביזארית מדי לשימוש, אחת ממש לא עובדת ושתיים ככה ככה.
1. הוספת סודה לביצה המקושקשת. אנחנו לא רוצים לצאת שוויצרים, אבל כבר לפני ארבעה חודשים סיפרנו לכם על השיטה הזאת: מקשקשים את הביצים עם כף מי סודה ומעט מלח, ומטגנים כרגיל. התוצאה: מקושקשת במרקם שמנתי ואוורירי מהמם.
עובד!
2. הוספת מיץ תפוזים. טוב, לנו זה נשמע כמו טמטום גדול מלכתחילה, אבל משהו באמריקאים גרם להם להאמין שהמתקתקות התפוזית תשפר את המקושקשת שלהם. התוצאה: מקושקשת מתקתקה ולא מוצלחת בכלל.
לא עובד!
3. מקושקשת במיקרו. השמועות אומרות שהכנת ביצה מקושקשת במיקרו חוסכת זמן ושהתוצאה לא נופלת מזו של טיגון במחבת. אז אומרות. הניסיון להכין מקושקשת במיקרו משתי ביצים, שתי כפות חלב וקמצוץ מלח (חימום של 45 שניות, ערבוב נמרץ וחימום של 45 שניות נוספות) נגמר בציון סביר בלבד. ההכנה אומנם הייתה קצרצרה, אבל התוצאה: מרקם שמזכיר גומי. אז אם אין לכם כיריים לכו על זה, אם יש לכם, תכינו מקושקשת כמו שצריך.
ככה ככה.
ככה ככה.
5. מקושקשת מבושלת (!). אם את השיטה הקודמת לא הכרנו, הרי שזו ממש הממה אותנו. מקשקשים שתי ביצים בקערה, מרתיחים מים בסיר ומערבבים אותם עם מזלג כדי ליצור תנועת מערבולת, שופכים את הביצים ומניחים לבישול של כ-30 שניות. מוציאים בכף מחוררת, ממליחים וזוללים. התוצאה: יופי של מקושקשת, וזה אפילו לא מסובך כמו שזה אולי נשמע.
עובד (אבל נראה לנו ביזאר להתחיל לבשל את החביתות שלנו)!