ביצה עלומה היא קודם כל פינוק. שדרוג מיידי לכל ארוחת בוקר שגרתית שמוסיפה מרקם קטיפתי, צבע ואלגנטיות לצלחת. בניגוד לביצה קשה היא נשלקת ללא קליפתה ומסתפקת בבישול חלקי בלבד, אבל היא גם זקוקה לתחזוקה גבוהה בהרבה ודורשת הרבה תשומת לב. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם במירוץ לביצה העלומה המושלמת:

>> בואו לבקר אותנו בפייסבוק, יש עגבניות לשקשוקה

ביצה עלומה ורוטב הולנדייז, דיקסי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אל תטלטלו, אל תרתיחו, אל תדברו. ביצה עלומה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

1. השתמשו בביצים טריות ככל האפשר. הסיבה לכך היא שביצים טריות הן בעלות מרקם אלסטי יותר וקל יותר לעצב אותן מבלי שיתפרקו. השף ג'יימי אוליבר מציע לשים את הבושה בצד, להתעלם מהמבטים השיפוטיים שמסביב ולנבור בביצים בסופר עד שתמצאו את הקרטון עם הביצים הכי חדשות על המדף.

2. אין ביצים טריות? חבל, אבל גם על זה נתגבר. כדי לשלוט על צורת הביצה וכדי לוודא שהיא לא תיקרע באמצע, יש לחולל מערבולת בתוך המים שבסיר ובכך "לסגור" את החלבון בפנים, מבלי שיברח לצדדים.

3. אל תביאו את המים לרתיחה מלאה. מים רותחים יגרמו לביצה להתפוצץ כשאתם מכניסים אותה פנימה. בנוסף, תנועה רבה מדי של המים בסיר עשויה אף היא לגרום לפיצוץ הביצה. אז מה כן? מצב המים הרצוי בסיר הוא בעבוע קל, כזה שנעלם מיד ברגע שמורידים אותו מהאש. על הביצה לשהות בתוך המים כ-3 דקות.

עוד באוכל טוב:

 

4. רגע, סיר? אוברייטד. למרות שהנחת העבודה היא שימוש בסיר בשל השימוש במים, נסו להחליף את הסיר הישן, הטוב והמעט מגביל במחבת בעלת שוליים גבוהים. כך תוכלו גם להביא את המים לבעבוע הרצוי וגם להחליק את הביצים פנימה יותר בקלות.

5. אל תשברו את הביצה ישירות לתוך הסיר/מחבת. חסכו מעצמכם את הניסיון לחסוך בכלים והשתמשו בקערה. הביצה תחליק פנימה ולא תסתכנו בפיצוץ מיותר או בשאריות של קליפות. מוטב להעביר את הביצה למסננת ומשם לקערה, כדי לסנן החוצה כמה שיותר נוזלים מיותרים.

6. מארחים כמה אנשים לבראנץ' מושקע? הנה דרך להכין כמה ביצים עלומות במקביל: מכניסים ניילון נצמד לתוך קערית, מורחים מעט שמן ושופכים פנימה את הביצה. סוגרים את הביצה בתוך הניילון הנצמד, חוזרים על הפעולה כמספר הביצים הנדרש ומכניסים למים.

אופציה נוספת היא לשבור כל ביצה לספל נפרד ולשפוך את כולן פנימה למים בבת אחת. לאחר שהן בפנים, כבו את הלהבה וכסו את הסיר/מחבת במכסה. החום הפנימי יספיק כדי לבשל את הביצים לדרגה הנדרשת.

7. איך יודעים שהביצה העלומה הגיע למצב הרצוי? נוגעים בה קלות ומוודאים שהמרקם החיצוני שלה מזכיר גבינת מוצרלה.

8. חומץ – כן או לא? החומץ, המופיע ברוב מתכוני הביצים העלומות, אמנם עוזר לביצה להישאר שלמה, אולם כדאי לקחת בחשבון שהביצה העדינה תספח את טעמי החומץ הדומיננטי.

9. הביצה מוכנה. מה עכשיו? הכי טוב לשלוף אותה החוצה מהמים בעזרת כף מחוררת ולהניח על מגבת נייר, כדי שהמים הנותרים לא יהרסו לנו את הלחם שעליו הנחנו את כל הטוב הזה.

>> אגז פלורנטין ועוד שתי ארוחות בוקר מושקעות
>> אגז בנדיקט עם סופלה פרמזן