כמה פעולות דורשת הכנת פירה? בישול של תפוחי האדמה, הוספה של חמאה, שמן זית, חלב או מה שרוצים, מעיכה, וזהו בערך. אז ההצעה שלנו (כלומר של האתר simplyrecipes) היא להמיר את אחת הפעולות האלה באחרת, והתוצאה תהיה לא רק יותר מהירה אלא גם יותר מוצלחת. אידוי, חברים, אנחנו מציעים לכם בכל פה לנסות להכין פירה עם תפוחי אדמה מאודים, ולא מבושלים. והנה ההסברים.
למה עדיף לאדות תפוחי אדמה לפירה?
1. זמן. אידוי של תפוחי האדמה ייקח להם הרבה פחות זמן מאשר בישול שלהם, בעיקר אם מדובר בכמות גדולה של תפודים. תחשבו על זה ככה: בשביל להביא לרתיחה סיר גדול של מים נדרשות כמה דקות טובות; לעומת זאת בשביל להרתיח מים בגובה של ס"מ אחד (זה מה שנדרש לאידוי) לא צריך יותר מדקה. אז אם ל-2 קילו של תפודים ייקח בערך 40 דקות להיות מוכנים בשיטת ההרתחה, הרי שבדרך האידוי זה ייקח בערך חצי מהזמן.
2. כמות מים. באידוי משתמשים באותה כמות (זעירה) של מים בין שמכינים תפוח אדמה אחד ובין שמכינים 2 קילו. המשמעות של זה היא שגם אם אתם מכינים פירה למספר רב במיוחד של סועדים - הזמן הנדרש לבישול יישאר אותו הדבר. אם בדעתכם להכין פירה ל-60 איש כנראה בכל זאת תצטרכו קצת יותר מים, אבל עדיין, ההבדל בזמנים יהיה זניח.
ב-simplyrecipes טוענים שההבדל הוא כל כך משמעותי, שכל עוד משתמשים בשיטה הזאת בכלל אין צורך בתוספת של שמנת או חמאה לפירה כי הטעם עשיר דיו בלעדיהם. הזן שהם ממליצים עליו הוא זן עמילני יחסית שנקרא "יוקון גולד", ובארץ אפשר להמיר אותו בתפוחי אדמה מזן ראטה או בכאלה בעלי קליפה אדומה.
איך מאדים תפוחי אדמה להכנת פירה?
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של כ-5 ס"מ.
- מביאים לרתיחה בסיר גדול מים בגובה של בערך ס"מ. מנמיכים את האש לבינונית.
- מניחים שושנת אידוי בסיר, מכניסים את קוביות תפוחי האדמה ומכסים. מבשלים כ-20 דקות, עד שמזלג ננעץ בתפודים בקלות. לא שוטפים!
- ממשיכים עם המתכון (אבל עם פחות שמנת וחמאה).
עכשיו אתם פשוט חייבים לנסות את זה בבית (וכמובן לספר לנו איך יצא).