בפרק הקרוב של "הצילו! אני לא יודע לבשל", תלמידי בית הספר לבשלנים מתחילים לומדים טכניקת חיתוך בצל מהשף ניצן רז. מהר מאוד המטבח מתמלא בדמעות, ולא של עצב.
אז איך חותכים בצל מבלי להתייסר בדמעות? נתקלנו עם השנים בהרבה שיטות, חלקן מופרכות, חלקן פחות - אבל לכל אחת מהן יש לפחות עדת מעריצים שנשבעים שזה מה שעובד להם. בינתיים, אנחנו עוד מחפשים, אבל הנה כמה שיטות פופולריות במיוחד:
* מול מאוורר. כשחותכים בצל, עולים אדים אל כיוון הראש שלנו, שגורמים לנו לדמוע. ברגע שמציבים מאוורר קטן על עמדת העבודה, הרוח שהוא עושה לוקחת אותם הרחק מאיתנו ובעצם מנטרלת אותם.
* עם סכין חדה מאוד. הסברה הרווחת היא שככל שהסכין כהה יותר, כך הוא "פוצע" יותר את הבצל ומשחרר יותר אדים. אבחות מדויקות עם סכין חדה מאוד אמורות למנוע את כל האדים המיותרים.
* אחרי קירור. יש שסבורים ש-10 דקות במקפיא עושים פלאות לבצל, שהופך לחריף הרבה פחות.
* מתחת למים. כשחותכים את הבצל בתוך קערה מלאה במים, האדים לא עוברים את מחסום המים ולא הולכים לשום מקום. מצד שני, זה לא מאוד נוח.
* תוך כדי נשיפת אוויר. אם נושפיים אוויר תוך כדי החיתוך, אנחנו לא שואבים לתוכנו את האדים הנדיפים. שיטה זאת פחות מומלצת, מאחר ונשיפות קצובות מדי עלולות לגרום לסחרחורת ואף לעילפון. חלופה נוספת היא לעיסת מסטיק מנטה, שמעודד ייצור רוק ופותח את הסינוסים.
* אחרי השרייה. השרייה של כחצי שעה במים אמורה לנטרל את חוזק הבצל.
* עם לחם בפה. קצת כמו לעיסת המסטיק, כשלועסים לחם מייצרים יותר רוק שבולם את האדים. כמו כן, יש סברה שהלחם סופג את אדי הבצל.
* לצד נר דולק. הנר אמור לשאוב את החמצן מסביבתו ואת אדי הבצל איתו. קצת מופרך, אבל יש שאומרים שעובד.
* עם מיגון מתאים. יש שחותכים בצל עם משקפי שמש, יש כאלו שחותכים עם משקפי שחייה או צלילה ויש מהדרין שרוכשים משקפיים מיוחדים לחיתוך בצל. אלו האנשים שמגיעים לים עם שמשייה וכסאות ים מהבית - אנחנו לא כאלו.
נסייג ונאמר שאף אחת מהשיטות האלו לא הוכחה, אבל היי, אם זה עובד לכם - אנחנו בעד.
יש לכם גם שיטה מנצחת לחיתוך בצל ללא דמעות? ספרו לנו בתגובות!
הצילו! אני לא יודע לבשל משודרת בימי שבת בשעה 21:00.