כורכום הוא אחד התבלינים האהובים עלינו בתבל ומלואה, והגילוי שהוא גם מאוד מאוד בריא בכלל גרם לאהבה שלנו להיות שלמה. ישנו עניין הטעם, שהוא מעולה, ישנו עניין הצבע, שהוא מרהיב, וישנו עניין הווייב שכורכום מוסיף לאוכל - וייב של אוכל סבתות אמיתי, כזה שיש בו שמן לפי העין (במובן - ביד רחבה), אפילו אם אין בו שמן בכלל. כזה הוא כוחו של הכורכום.
הבעיה מתחילה כשמגלים את כוחו הנוסף של הכורכום - והוא הכוח להשאיר כתמים על השיש או בכיור, לפעמים גם על הקרמיקה (תלוי כמה נתתם לסיר שלכם לגלוש), ואנחנו לא מדברים איתכם על כתמים שאפשר לנגב בסמרטוט, או אפילו בסקוץ' עם סבון כלים. כתמים של כורכום הם כתמים אכזריים ביותר, והקלילות שבה הם מתהווים פשוט הופכת את המצב לטרגי (פתחתם לרגע את סיר המרק של הקוסקוס? הנחתם את המכסה על השיש? הופ - עיגול צהוב זרחני).
שנים אנחנו מתמודדים עם הבעיה הזאת, של כתמי כורכום עיקשים - מנקים ושוב מנקים, עם חומר כזה ואז עם אחר, עד שבסופו של דבר או שאנחנו מתרגלים לכתם או שהוא פשוט דוהה לאיטו לעולם טוב יותר - עד שלאחרונה נחשפנו, לראשונה בחיינו, לטיפ ניקוי כורכום שבאמת באמת עובד. את התודה אנחנו חייבים למעיין לוי הרוש, ששיתפה את ההברקה הבאה בקבוצת אמהות מבשלות ביחד: הדרך הטובה ביותר לנקות כורכום מהשיש היא בעזרת אלכוג'ל. כן כן, זה עד כדי כך פשוט.
בסרטון שהעלתה הראתה איך כתם הכורכום נעלם בניגוב קליל של נייר מגבת עם אלכוג'ל, כאילו לא היה שם מעולם. בלי שפשוף, בלי קרצוף - רק אלכוג'ל. רצה הגורל וכמה ימים לאחר מכן העמדנו אנחנו סיר מרק לקוסקוס על להבה חזקה מדי, והוא גלש כל עוד נפשו בו, ואז הייתה לנו הזדמנות לנסות את הטיפ על השיש, על הקרמיקה וגם על הכיריים עצמן. בניגוד למקרה של לוי הרוש, אצלנו הניגוב באלכוג'ל לא הצליח לנקות את הכתמים כליל, אבל אחרי שפשוף קל מצבם השתפר משמעותית - וראו זה פלא, למחרת לא היה לכתמים כל זכר! האם האלכוג'ל ממשיך בפעולת הניקוי אחרי שאתם כבר שכחתם שהשתמשתם בו? אין לנו הסבר. מה שיש לנו זה שיש צח כשלג, שאיש אינו יכול לדעת איזה אסון התרחש עליו רק אתמול.