1. קילוף שום
מכניסים את ראש השום ככה, כמו שהוא, למיקרו למשהו כמו 20 שניות, ונהנים משיני שום שהן קצת יותר רכות והרבה יותר פשוטות לקילוף. בלי ריחות מיותרים ובלי מאמץ - השיניים פשוט יישלפו החוצה בקלילות.
2. צ'יפס במיקרו
3. הקצפת חלב
אוהבים לפנק את עצמכם עם הפוך ביתי? אין צורך במקצף - ממלאים צנצנת זכוכית עד האמצע בחלב ומחממים במיקרו כדקה, עד שחם. סוגרים את הצנצנת בזהירות ומנערים עוד יותר בזהירות למשך 30 שניות. שופכים לספל, מוסיפים אספרסו והיידה.
4. התפחת בצק
ידוע שבצקי שמרים הם בריות מעט מפונקות, ושאם רוצים שיתפחו בזמן סביר צריך לדאוג להם לאקלים לטעמם - כלומר חמים, אבל חלילה לא חם מדי. גם כאן המיקרו יכול לעזור. מחממים קערה עם מים שתי דקות במיקרו, ואז מכניסים פנימה את קערת הבצק ומניחים לה לעשות את שלה. הבצק יכפיל את נפחו במהירות ובחן.
5. קרמבו במיקרו!
6. נטרול החריפות של בצל
למה לנטרל את החריפות של בצל, אתם שואלים, אם בבישול היא בלאו הכי הופכת למתקתקות טעימה? זה פשוט - כדי שיהיה אפשר לקצוץ אותו בלי שהעיניים ייצאו מחוריהן מרוב דמעות וצריבה. 45 שניות במיקרו, וכל חוויית הקיצוץ משתנה.
7. מק אנד צ'יז במיקרו
8. סחיטת הדרים
מכירים את זה שהלימון שציפיתם שינפיק לכם כמעט חצי כוס של מיץ מתגלה כנוכל יבשושי שבקושי מוציא כמה טיפות? בפעם הבאה שזה קורה לכם נסו להכניס אותו למיקרו לאיזו חצי דקה. חצי כוס אולי לא תצא ממנו, אבל המצב בטוח ישתפר. כנ"ל לגבי תפוזים, אשכוליות ושאר פירות הדר.
9. החזרת טריות ללחם
אם הלחם שלכם העלה עובש תהיו אנשים נורמליים ותזרקו אותו לפח (את כולו, כן, גם אם לא כל הפרוסות נגועות), אבל אם הוא סתם איבד את שמחת החיים ונעשה יבשושי ומוכה יגון - עטפו אותו בנייר מגבת לח וחממו במיקרו משהו כמו 10 שניות. מעיין נעורים, אנחנו אומרים לכם (לחלופין, אפשר לחמם אותו עם קערונת של מים בצד).
10. לאפת טחינה במיקרו
11. קליית אגוזים
לא יצא לנו לנסות את זה בעצמנו, אבל שמועות טוענות בתוקף שאין כל מניעה לקלות אגוזים במיקרו במקום בתנור או על מחבת. למעשה, גורסות אותן שמועות, הקלייה אפילו נעשית באופן אחיד ומוצלח יותר במיקרו. איך עושים את זה? מפזרים את האגוזים הנבחרים על צלחת בשכבה אחת (זה חשוב!). מפעילים לדקה, ומערבבים. מפעילים לדקה נוספת ומערבבים שוב. ממשיכים כך לפי הצורך.
12. אידוי ירקות
אנחנו לא יודעים אם סיפרו לכם, אבל אידוי הוא הדרך הבריאה ביותר להכין ירקות. איך עושים את זה? בעזרת שושנת אידוי או כלי במבוק שמתלבש על הסיר - או לחלופין במיקרו, בדרך הכי פשוטה שיש: שמים את הירק הנבחר בכלי שמתאים לשימוש במיקרו ומוסיפים כף-שתיים של מים. מפעילים את המיקרו לכמה דקות, בודקים מה המצב, מערבבים וחוזרים על הפעולה (אגב, באידוי פטריות לא צריך להוסיף נוזלים, כי להן מספיק משלהן). סעו לשלום, המפתחות בפנים.
13. קוסקוס במיקרו
14. ריכוך דבש שהתמצק
מכירים את זה שהדבש היקר והאהוב שלכם הופך גושי, וכולם מסביב אומרים לכם "זה שטויות, מותר לאכול אותו גם ככה" בלי להבין שסבבה, אבל זה לא כיף לאכול אותו ככה? אז הפתרון הוא לחמם את הדבש טיפ-טיפה במיקרו (תתחילו בחצי דקה). זהו, הדבש חזר להיות נוזלי.
15. ייבוש עשבי תיבול
אתם יכולים לתלות את צרור התימין, הנענע או הלואיזה שלכם עם הראש למטה, או לייבש אותם ארוכות בתנור בטמפרטורה נמוכה. אתם יכולים גם לעשות את זה במיקרו. המיקרו ייבש את המים שבהם, מבלי לפגוע בשמנים שאחראיים לטעם ולריח. אמריקה.
16. ביצה קשה במיקרו
17. ריכוך גלידה
כשאנחנו מוציאים קופסת בן אנד ג'ריס מהמקפיא ומגלים שהיא קשה מכדי שיהיה אפשר להתחרע עליה במיידי, משהו בתוכנו כבה. אז לא עוד: מסירים את המכסה ומכניסים למיקרו ל-15 שניות, עד שהגלידה מתרככת אבל לא נמסה. לא עזר? אל תתייאשו, תנו עוד 15 שניות.
18. הכנת כרוב למילוי
במקום לבשל את הכרוב במים כדי שיהיה אפשר להפריד אותו לעלים ולגלגל יפה - מאדים אותו במיקרו. 5-10 דקות, והוא מוכן לעבודה. רק שימו לב שבמצב הזה העלים יותר עדינים, כך שיש להפריד אותם בזהירות יתרה (והנה מתכון נהדר לכרוב ממולא, על הדרך).
19. דייסת שיבולת שועל
3 כפות קוואקר, שליש כוס חלב, שליש כוס מים (או רק אחד מהם, בכמות כפולה) וקצת סילאן. מחממים במיקרו דקה-שתיים, מערבבים ובודקים מה המצב. אם צריך, מחממים עוד קצת (רק זהירות שלא יגלוש).
20. קרם פטיסייר במיקרו
21. קילוף עגבניות
מכירים את השיטה של סימון ה-X וההשריה במים רותחים? אז לא. פשוט תכניסו את העגבנייה למיקרו לחצי דקה, ואז תנו לה לנוח שתי דקות. הקליפה תרד כמו קסם.
22. החזרת פריכות
מצאתם שקית תפוצ'יפס שמישהו התחיל לנשנש אתמול והשאיר אותה ברוב חוצפתו פתוחה? המצב לא אבוד. פזרו את הצ'יפס העבש על נייר מגבת וחממו קלות במיקרו. לא ייאמן אבל זה עובד.
23. המסת שוקולד
נכון, גם אנחנו חוטאים לפעמים בהוראה להמס שוקולד על בן מארי, אבל בינינו, היום כבר אין שום סיבה בעולם לעשות את זה. חצי דקה במיקרו, ערבוב, עוד חצי דקה, עוד ערבוב וחוזר חלילה כמה סיבובים שצריך. הכי קל, הכי מהיר והכי בטוח.