זה התחיל כשלא היו לנו בבית פירורי לחם, ובטח שלא חלה שאפשר לפרוס, להרטיב ולסחוט (למי יש?). מה שכן היה לנו זה שיבולת שועל להכנה מהירה, מה שמכונה קוואקר, וזכרנו שראינו פעם מתכון לקציצות עם קוואקר במקום פירורי לחם. אז החלפנו את פירורי הלחם בקוואקר באותה כמות, וראינו כי טוב. מה זה טוב - מעולה.
אז למה כדאי להחליף את פירורי הלחם שבקציצות בקוואקר?
1. קוואקר מוסיף רכות לקציצות
כשמכינים קציצות מבשר רזה במיוחד או מהודו, הן הרבה פעמים יוצאות יבשות ונטולות עסיס. שימוש בקוואקר במקום פירורי לחם יעזור למנוע את זה: שיבולת שועל, כידוע, נוטה לספוח נוזלים (תחשבו עליה בדייסה למשל). הקוואקר שבקציצות יספוג את הנוזלים שבתערובת, ישמור על הלחות וייצר קציצות רכות ועסיסיות יותר.
2. קוואקר בריא יותר מפירורי לחם
בפירורי לחם אין שום דבר שמועיל לבריאותכם, רק פחמימות ריקות ונתרן. קוואקר לעומת זאת הוא מקור טוב לסיבים, לפחמימות מורכבות (מהסוג שמשביע אותנו לפרק זמן ארוך יותר) ואפילו חלבון. ואם קלוריות הן מה שמדאיג אתכם, אז אומנם קוואקר אינו דל קלוריות, אבל הוא מכיל פחות מהן מאשר פירורי לחם.
3. קוואקר מאפשר להכין קציצות ללא גלוטן
נכון, שיבולת שועל אינה נקייה מגלוטן - בעיקר בגלל תהליך ההכנה שלה, לא בגלל החומר עצמו - אבל היא יותר קרובה לזה מאשר פירורי לחם, זה בטוח. וכן, אפשר לקנות קוואקר נטול גלוטן, הוא פשוט יקר יותר.
4. המרקם מפריע? אפשר לטחון
מניסיוננו, אחרי בישול אין זכר למרקם הפתיתי של הקוואקר, אבל אתם בכל זאת חוששים - תמיד אפשר לטחון אותו במעבד המזון, ואז הוא כבר ממש דומה לפירורי לחם.
5. בקציצות צמחוניות תרומתו של הקאווקר משמעותית במיוחד
תחשבו על זה, בקציצות שאין בהן בשר - התחושה הבשרנית שבשיבולת השועל חשובה אפילו יותר. מבין ברוקולי, גבינות, ביצים וקוואקר, למשל, אין ספק שקוואקר הוא הבשרני.