מדי פעם צץ ברשת טיפ לשמירת עשבי תיבול שמשנה לנו את החיים, ואז חולפות כמה שנים, זכר הטיפ הנהדר חומק מאיתנו ואנחנו שוב קונים פטרוזיליה ביום ראשון רק כדי לגלות בחמישי שכבר אין עם מה לעבוד. הפוסט של עידית נרקיס כ"ץ, יקירת המערכת, תפס אותנו בדיוק בזמן כזה - רגע אחרי שהשלכנו לפח שקית שלמה של פטרוזיליה ועוד אחת של נענע, שנשמרו במקום הקר ביותר במקרר ולא התרשמו מזה בכלל.
איך לאחסן פטרוזיליה?
אם כך, השיטה הטובה ביותר לאחסן פטרוזיליה, כמו גם עשבי תיבול אחרים, היא בנייר כסף. לא בתוך מים, לא שטופה ומיובשת בנייר מגבת - פשוט בנייר כסף. נסו את זה, ותמצאו שעשבי התיבול שלכם מחזיקים שבועיים ויותר, בלי להראות שום סימני עייפות.
אז איך עושים את זה?
נפטרים מעלים לא יפים (וגם מהגומייה, אם רוצים).
עוטפים בנייר כסף ומהדקים. לא שוטפים קודם, העלים צריכים להיות יבשים.
מאחסנים במקרר.
אם צפיתם עד הסוף, בוודאי ראיתם שגם אחרי שלושה שבועות תמימים העשבים נשארים רעננים ויפים. יש המוסיפים שכדאי להדביק על האריזה פתק עם השם של עשב התיבול שבפנים, כדי לא להתבלבל כשיש כמה עשבים שנשמרים בשיטה הזאת. אנחנו הכי אימצנו.