פתחתם קופסה של רסק עגבניות, השתמשתם בכף אחת מתכולתה כפי שדרש המתכון, ועכשיו אתם תקועים עם קופסת שימורים פתוחה וחצי מלאה. מהו הדבר הנכון לעשות? האם לכסות את קופסת השימורים ולהחזיר למקרר? להוציא את יתרת התכולה ולהעביר לקופסת פלסטיק, ומשם למקרר? או שמא עדיף פשוט להוסיף את כל הרסק לקציצות ולא להתמודד עם הסוגיה (מודים שעשינו את זה לא פעם ולא פעמיים, אבל לא עם כל קופסת שימורים זה אפשרי)?
האם מותר להחזיר קופסת שימורים פתוחה למקרר?
מילדותנו אנחנו זוכרים שהחזרת קופסת שימורים פתוחה למקרר הייתה מעשה שלא ייעשה, בגלל התגובות הכימיות שעלולות להיות למתכת עם המזון. היום, אנחנו שמחים לעדכן, הבהלה כבר אינה גדולה כל כך, ולמעשה לפי מנהל המזון האמריקאי אין חובה להעביר את תכולת קופסת השימורים לקופסת פלסטיק ייעודית, ואפשר בהחלט לשמור אותה כמו שהיא במקרר.
אז התשובה היא כן, מותר - אבל עדיין לא מומלץ. והסיבה היא לא סיבה בטיחותית אלא עניין של טעם גרידא; המגע עם אריזת המתכת אינו מסוכן לבריאות, אבל הוא בהחלט יכול לפגוע בטעם של המוצר, ולכן ההמלצה היא עדיין להעביר את תכולת השימורים לקופסה ניטרלית לפני הכנסתה למקרר.
כמה ימים תישמר קופסת שימורים פתוחה במקרר?
התשובה היא: תלוי בחומציות.
שימורים חומציים יותר, כמו מוצרי עגבניות, מלפפונים חמוצים או כרוב כבוש יוכלו להישמר במקרר 5-7 ימים (בקופסת השימורים עצמה או בקופסה אחרת, לבחירתכם). שימורים אחרים, שהחומציות אינה מגינה עליהם - כמו תירס, טונה או אפונה וגזר - יישמרו כהלכה במקרר רק 3-4 ימים.