חמוצים הם מהדברים הבודדים בחיים שעדיין גורמים לנו להרגיש בטוחים. הרי מה כבר יכול להתקלקל במלפפון חמוץ, בטח ובטח כזה שיצא מקופסת שימורים? כלום, לא? אז צר לנו להרוס לכם כפי שהרסו לנו, אבל כן - חמוצים בהחלט יכולים להתקלקל.
לא משנה איך מכינים אותם, כל המזונות הטריים מתקלקלים בסופו של דבר. נכון שמזון מוחמץ ומותסס נוטה להיות בעל חיי מדף ארוכים יותר, אבל זה עדיין לא מבטיח חיי נצח; החיידקים אומנם מתקשים לשגשג בסביבה החומצית של הירקות המוחמצים, אבל בסופו של דבר גם החמוץ הכי חמוץ לא עומד בלחץ, ומתקלקל.
אז כמה זמן נשמרים חמוצים?
התשובה היא, כמובן, תלוי איך אתם מאחסנים אותם אחרי הפתיחה. אם אתם שומרים אותם במקרר, בחלק האחורי הצונן יותר, ולא הכנסתם אל הצנצנת שום גורם מזהם (כמו מזלג שהיה בפה שלכם), הם אמורים להיות טובים לעד שלושה חודשים. זה במקרה של חמוצים תעשייתיים - חמוצים ביתיים, צר לנו לבאס, יחזיקו הרבה פחות.
איך שומרים על החמוצים?
מרגע שהצנצנת נפתחה לראשונה, יש להיזהר ככל האפשר לא להכניס אליה חיידקים. זה אומר, בין היתר, לא להתפתות לתחוב אצבעות פנימה בשביל להוציא מלפפון, אלא תמיד לעשות את זה עם כלי נקי. לא נעים לחשוב על זה, אבל האצבעות שלנו מלאות בחיידקים שיכולים להאיץ את הקלקול של המוצר.
איך יודעים אם חמוצים התקלקלו?
הצעד הראשון הוא פשוט להסתכל. אם המכסה התעוות או שכלי הקיבול התנפח - לזרוק מיד. כנ"ל אם אתם רואים עובש או כל אלמנט זר אחר צף בנוזל. אם הכל נראה תקין אבל הריח מעורר חשד - לזרוק (סביר שלא תגיעו למצב של ריח רקב עז בצנצנת חמוצים).
נראה בסדר? מריח רגיל? הוציאו מלפפון אחד וגעו בו. או הוא רך מהרגיל, ספוגי או בכלל מרגיש אחרת מהרגיל, הגיע זמנה של הצנצנת כולה ללכת לפח. וכמו תמיד בדברים מעין אלה - אם יש ספק, אין ספק.